Az Első Hét Második Felvonása

panthers_jaguars_17.jpg

 Törekvő párducok csatároztak a jaguárokkal. Ravens - Broncoson meg sok támadás nem volt. Megértünk sok mindent az is biztos. Az első heti csatákból is jöttek a meglepetések. Cam Newtont megint nem védik, Manninget sackelték volt itt minden.

 Egyet biztosan megtudtunk, hogy a Carolina teljes offenzív falát haza lehetne küldeni. A munkájukat nem végzik, viszont Cam Newton egyszemélyes tank módban megpróbálta hozni a kötelezőt. Ez még önmagában annyira rosszul nem hangzik, hiszen tavaly sem a remek irányító védelméről volt híres a csapat, de azért a Jacksonville nem éppen híres védelmét nem kezelni már művészet. Gyakorlatilag átjáró házként üzemelt az „egység”. Maradtak a tavalyi dolgok leszámítva, hogy Newtonnnak most nincs ott Kelvin Benjamin. Nagyon szórta a labdát. Megosztotta a passzait rendesen. Greg Olsen-t az első félidőben nem is nagyon kereste. Jericho Cotchery volt most az irányítónak a legszimpatikusabb. Látszott, hogy nagy a káosz a támadóegységnél. A védelem viszont összeforrt. Tavaly a szezon második felének vége felé összekapták magukat ez mintha maradt volna, de megint egy hét után megítélni a Jaguars ingatag támadói ellen nyújtott teljesítményt elhamarkodott lenne. A secondaryvel kapcsolatban optimista maradok, papíron jól néz ki még akkor is, ha elvileg ez lenne a Panthers védelem leggyengébb pontja. Nincsen gond a Jacksonville-l lelkesen küzdöttek, de valami még mindig hiányzik. A Yeldon egész jókat futott és néha-néha megvillant a remény. Kíváncsian várom, hogy mit hoz számukra a szezon. A Kuechly által vezetett védelemtől viszont agresszívabb munkára számítottam, főleg azért mert egy szezonnyitó meccs.

635777694465744752-usatsi-8800728.jpg

 A Baltimore – Denver mérkőzés igazából egy védelmi csata volt és nem egészen erre számítottam. Főleg mert a Ravens-ből az előszezonban azért kidőltek jó páran. Az egy dolog, hogy a Flacco által vezetett támadóalakulat Trestman koordinálása alatt harmatgyenge és egy normális dirve-ot nem tud vezetni, de azért az, hogy Peyton Manning-nek annyi erő nincs a karjában, hogy odavágja, ahová kell. Sokszor mellé is dobta, hiába volt ott a technika és rutin. Ami aggodalomra adhatna okot emellett, hogy a támadófal az eddigiekhez képest áttörhetőnek tűnik. Manning nem egy igazán komoly ütést kapott, ez a szezonban problémássá válhat. A Ravens sem úszta meg ugyanis Terrell Suggs az egész alapszakaszra kidőlt ez így már csak azért is komoly gond, mert ugye nem igen alkalmas a csapat a támadásokra. Egy dimenzionális játékkal próbálkozni egy kőkemény védelem ellen egész egyszerűen önkínzás. A Broncos védelme pedig kíméletlenül csapott le. Itt nincs mese, nem akarnak semmit sem a véletlenre bízni. Ez a DeMarcus Ware és Von Miller kombó nagyon kemény. Eszméletlenül félelmetes, amikor ezek ketten megindulnak egy olyan fal felé aminek a hatékonysága a nullával egyenlő. Ha ezt így folytatják a védelem elviheti a hátán a csapatot.