Birmingham Bowl - Az Aligátorok Kalózokat Ettek

birmingham-bowl_1.jpg

 Érdekes mérkőzésnek lehettek szemtanúi azok akik a szombati NFL Wild Card kezdést egy kis College Bow-al fűszereztem meg és az East Carolina összecsapását választotta a Floridával. Azt tudjuk, hogy ha a Flordia otthon játszik, akkor nagyon kemény a környezet, de így semleges helyen más a helyzet. Egyenlő esélyekkel rendelkeznek a csapatok.

 Egy igen yard hatékony irányítóval Shane Cardennel és Burslworth Trophy győztes Justin Hardy elkapóval, akinek csak ebben a szezonban volt 110 elkapásból 1334 yardja érkezett az East Carolina csapata. A másik oldalon egy kissé felkavart offense, új vezetőedző viszont egy kemény védelem. Mindenképpen csemegének számító mérkőzésen az ECU szépen menetelt, de Carden első interceptionje után valahogy már nem álltak helyre. Harden kifejezetten jól játszott, nem akármilyen touchdownt szerzett már a meccs elején. Aztán jött az említett interception, amit Brian Poole vissza is hordott. Az ECU senior irányítójának számait nézve meglepődünk, hogy végül nem ők nyertek, ugyanis 427 yardot passzolt két TD-vel és két interceptionnel. A probléma nem is az volt, hogy eladta a labdát, hanem amikor és ahogyan tette. A második negyedben Adam Lane segítségével már át is vette a vezetést a Florida. Az aligátorok ugyan nem darálták a passzyardokat  mégis kiegyensúlyozottan haladtak előre. A védelem pedig nagyon jól reagált a futásra és passz játékokra is. Ahogyan telt az idő úgy lett egyre hatékonyabb a defense is. Hiába Hardy 160 yardja és 1 TD-je és Worthy 130-a és 1 TD-je, Adam Lane szétfutotta az ECU védelmét. Lane mint tartalékos futó kapott lehetőséget és ő lett a Birmingham Bowl MVP-je is. 16 futásból hozott 109 yardot és TD-t. Emellé érdekes mutatót produkált Treon Harris, azalatt a közel három negyed alatt amennyit a pályán volt, ugyanis egy láb sérüléssel levitték és nem is tért vissza. 11 passzából 5-öt teljesített, ez 143 yardra és két touchdownra elég is volt neki, emellett futott 43 yardot. Miután lekísérték a korábbi kezdő Jeff Driskel lépett pályára. Ő már nem volt ilyen hatékony, de védelem is többet volt a pályán. Eszméletlen nyomás alatt tartották végig az East Carolina támadói a Florida védelmét, de valahogyan mindig megvolt az picit különbség amitől az ember éppen nem hitte el a visszatérést. Persze ugye akármikor jöhet egy comeback, amint láttuk azt a Baylor - Michigan meccsen, de itt ez nem volt benne a levegőben. Az ECU támadó egysége termelte a yardokat, de védelem valahogyan mindig lezárta őket a kulcs pillanatokban. A kalózok 20 - 28ra kaptak ki az aligátoroktól.

birmingham-bowl2.jpg

 Én kicsit többet vártam volna az ECU támadóitól. Szinte tökéletesek voltak, de ahogyan említettem végzetes hibákat ejtettek. A futójátékuk nagyon kevés volt ide, a Florida erőfeszítés nélkül fogta meg. Nem igazán érzékeltem, hogy a védelem a helyén lett volna és ezt ki is használták az aligátorok akik 2011 óta nem nyertek semmilyen Bowl meccset. Kevés alkalommal aludt el a Carolina védelme, de akkor bőven eléggé ahhoz, hogy pontokat nyeljenek be. Viszont látni véltem némi után pótlást jövőre. Nem kell itt rögtön összerezzenni ha elmennek a draftra a jelentkezők. Utánpótlás az lesz és elég csak a freshmanekre gondolni. A Carolina pedig nagyon szépen neveli ki az átlagos játékosokat. Carden utolsó eladott labdája lezárta a meccset. Miután egy fumble után a gólvonal elé tudtak kerülni, egy igen erőltetett passzjátékot hívtak Hardy-ra. Ezt a passzt húzta le Vernon Hargreaves a Flordia secondary egységéből és vetett véget a Carolina reményeinek. A turnover követően 1:20-al az órán ismét pályára lépett az aligátorok támadóegysége. Itt már csak befejezni kívánták a mérkőzést.