Colts @ Texans - A Legjobb Támadás A Védekezés?

title628029859.png

Eljött az idő, hogy megmérettessenek a legjobbak. Egy kőkemény védelem egy igen hatékony támadás ellen lép pályára csütörtök este. Igazi adok kapok egyvelegre van kilátás derbi keretek között. Szerencse András vezetésével veszi fel a kesztyűt a Colts, egy bizonyos JJ Watt által vezényelt Houstoni védelemmel. Egy valami biztos, ez kőkemény lesz.

Luckék nem startoltak túl jól a szezonban, bár az irányító úgy szórta a TD-ket és nyelette a yardokat a védelmekkel, hogy öröm volt nézni a játékát. Még a Ravens-t is nagyon keményen megtornáztatták, oly annyira, hogy még a védelem is összeszedte magát. Flacco és a srácok szinte semmit sem tudtak kezdeni, ami viszont Luckra is igaz volt múlt héten, hiszen nem igazán találta az end zone-t. A Houston ugyan nem mindig szuperál futás ellen, ahogyan azt láttuk a Giants ellen mérkőzésen, de ettől függetlenül a Colts futóit feltehetően semlegesíti majd. A Cowboys Demarco Murraynél engedett 136 yard sem arról árulkodik, hogy tudnák tömni a lukakat a futók ellen. A Luck előtti fal ugyan nem rossz, de egyik futónak sem tudnak igazán utakat nyitni és ez még nehezebb lesz a Watték ellen. Az meg megint más kérdés, hogy Trent Richardson nem igazán az a futó akire nagyon számítani lehet. Inkább Bradshaw az aki ezen a téren hozhat valamit, pedig a touchdownjai inkább passzokból születtek. A másik oldalon viszont ott van Arian Foster aki amennyiben egészséges több mint veszélyes lehet. A múlt héten 157 yardot és két touchdownt futott a Cowboys ellen. A Colts pedig könnyen nyel be yardokat futóktól. Forsett-et is sikerült befuttatnia Baltimore-nak. Foster pedig jóval agresszívabb futó nála. A kérdés, hogy mennyire lesz egészséges a sérülésből éppen visszatérő Foster. Nagy mecccse volt, de kevés ideje volt pihenni. Ha már csak fele olyan jól játszik mint a Cowboys ellen, már komoly problémákat okozhat a kissé kaotikus Colts védelemnek.

Arian+Foster+Dallas+Cowboys+v+Houston+Texans+sLZM0pzeuF_l.jpg

Luck pedig ahogyan említettem, jobb védelmek ellen ugyanúgy menetel előre a pályán mint a gyengék ellen, szépen higgadtan és viszonylag gyorsan. A gond, hogy nem találja az end zone-t. Mondjuk a Ravens és Broncos secondary egysége is erősebb a Taxansénál, de ez akkor is adhat okot némi aggodalomra. A másik oldalon a Fitzpatrick vezette passzjáték leginkább átlagos. DeAndre Hopkins tűnik a leginkább aktív elkapónak, ami furcsa hiszen a másodéves elkapó ugyan rendkívül tehetséges, de azért mégis csak ott van egy Johnson, aki ugyan pont a semmit sem produkált az utóbbi meccseken, de azért jelen van. Ellenben a fiatal Hopkins-nak szemmel láthatóan nagyon megy a játék, ha egy picit jobb passzokat kapna meggyőződésem, hogy igazi playmaker lenne. Clowney még mindig nem elérhető a Houston számára és egyre több az apróbb sérülések száma is. Ezzel gyakorlatilag meg is lehet magyarázni, hogy miért futja őket szét például egy Rashad Jennings. A linebacker sor meg egyértelműen Cushing felségterülete. Tőle sem azt látjuk amit a sérülése előtt produkált, de ami késik nem múlik. Cushing egy rendkívüli belső linebacker és ha beindul akkor nem sokan fognak rajta átjutni. A Houston védelme még annak ellenére is remekül működik, hogy kisebb hiányosságai vannak. Agresszív, merész és egységes. Jól reagálnak a play hívásokra. Luck-nak kifejezetten nehéz dolga lesz Watt-ék ellen. A texasi pass rush pedig nagyon nem játék. Úgy nyomják össze a zsebet, hogy egy irányító sem érezheti magát biztonságban. Tony Romo-nak múlt héten sikerült egy hatalmas bravúrt végre hajtania. Luck pedig van olyan erős és agilis, hogy ezt kihasználja. Nem az tipikus irányító aki áll a zsebben és várja a következő karácsonyt. Nem sok irányító szeretne szembe nézni Mr. 99-el.

1399864.jpg

Luck az elkapóit a yardok szerzésre használja, a vörös zónában leginkább Bradshaw-t, a tight endet Dwayne Allent-t vagy a futást választja. A Texans viszont az egyik legjobb a tight endek levédekezésében. Hakeem Nicks és TY Hilton pedig eddig nem sokat mutattak. Reggie Wayne pedig leginkább a helyezkedésével tud segíteni. Ugyan már nem von magára akkora figyelmet mint egykoron, de így megoldja, hogy elvigyen magával két védőt. Luckéknak egy kicsit változtatni kell, mert könnyen lehet, hogy a tight endes befejezés nem igen fog működni. Akkor marad a futás ami az eddig látottak alapján működhet a Houston ellen. Persze ez az NFL. A gyengének tartott Colts defense gyakorlatilag szétszedte a Ravens a múlt héten. Ha megint ezt az arcukat mutatják akkor Fitzpatrickék nagy bajban is lehetnek. A Houston fala nem olyan stabil a passz védelemben, leginkább a futónak tudnak jól nyitni utakat, ehhez hozzájön, hogy Foster egy mozgó tank csak legyen egészséges. Egy igazi offense találkozik egy nagyon komoly védelemmel. Méltó egy igazi rangadóhoz.

Nem kell sok pontra számítani, viszont izgalmakra annál inkább. Az eddigi csütörtök esti mérkőzések kissé egyoldalúak, unalmasak voltak. Sokszor az ember inkább visszafeküdt aludni. Most ezt nem tartom valószínűnek.