Cowboys @ Bears - A Vadnyugati Hősök Chicagóban

fan_u_murray_600.jpg

 Egy újabb csütörtök, egy újabb éjszakázás és persze az elengedhetetlen NFL mérkőzés. Chicagóba utazik a Cowboys. Különleges mérkőzés lesz, hiszen Cutlerék az utolsó szalmaszálba kapaszkodnának, Dallasban pedig a decemberi átkot próbálják megtörni. 

Megmondom őszintén függetlenként sok jóra nem számítok. A Bears gyakorlatilag föladta a harcot. Ez szinte teljesen világossá vált a Detroit elleni meccsen. Nincs már a csapatban ott a küzdeni akarás. Cutler meg egész egyszerűen gyenge irányító. Ha mindehhez még azt is hozzácsatoljuk, hogy egy Chicago Bears-ről vagyok kénytelen kijelenteni, hogy nincs védelme akkor ott már komoly gondok vannak. A macik teljesítménye az utóbbi 4 hétben gyakorlatilag a nulla felé húzott inkább. Az egy dolog, hogy a Cowboys védelme se áll ettől nagyon messze, viszont nekik olyan támadó alakulatuk van,amely bármikor képes megtörni komolyabb védelmeket is. A Dallas támadófala immáron teljesen egészséges és mint eddig egész szezonban, mostanában is tökéletes munkát végeznek. Ez miért fontos? Mert ott van Demarco Murray, akinek ha 25-30 alkalommal labdát adnak akkor rombol előre a yardokért. A Chicago meg jóízűen fogyasztja a yardokat ebédre, vacsorára és néha csak úgy nassolva. Nagyon nem ezt vártam tőlük. Rengeteg jó játékosuk van, de mintha az egész védelem egy káosz lenne. Nem egységről beszélünk csak individuális játékosok gyülekezetéről. Sajnálatos, de én ezt látom.

jay-cutler-2w7a37k11692m6gvlmlmoa.jpg

 A támadás a Bears-nél igen érdekes jelenség. Van egy ligaelit elkapó bázisuk, valamint egy kiváló futójátékosuk Matt Forte személyében. Cutler mégsem tud ezzel mit kezdeni. Jó formán futásra nem is használják Forte-t. A támadófalra sem lehet fogni a Chicago irányítójának játékát. Igaz nem sorolnám őket a ligaelit falak közé, de rossznak sem számítanak, hiszen amikor Cutlernek 4-5 másodperce van akkor is képes úgy eladni a labdát, mintha az lett volna a play hívás. Ott van akkor még Brandon Marshall. Talán az utolsó játékos aki kiáll Cutler mellett. Mondjuk lehet ezt azért csinálja, mert ő meg Cutler 1-1 kifejezetten jó passzát elejti. Valahogyan nem igazán működik most ez a Cutler-Marshall kombináció. Őszintén szólva semmi bajom a Bears-el, szeretném látni, hogy megerősödnek, de inkább lassulnak. Az viszont fix, hogy nagyon gyorsan el kell kezdeni keresni Marc Trestman utódját, mert amit ő vezetőedzői pozícióban csinál arra bárki képes. Nem motiváltak a játékosok, nem szervezettek. Kicsit úgy néznek ki, mint akik szomorúan elfogadják a tényt, hogy nem megy idén. Könyörgöm ez az NFL, itt ilyen nincs. A szerencsétlen Raiders és a Jaguars sem törődött bele egyetlen percig sem, pedig nekik már matematikailag sincs esélyük Playoffba menni, mégis hajtanak minden héten a maguk módján. Erre itt van egy ekkora csapat mint a Bears és az irányítót nem érdekli, hogy eladja a labdát? Ez nekem egy kicsit furcsa.

 A Cowboysnak pedig bizonyítania kell. A múlt héten ismét otthon kaptak ki idén, amivel nem igen büszkélkedhetnek, hiszen nekik valahogy a haza pálya nem igen fekszik. Ráadásul derbin maradtak alul. Nem akarok senkit megbántani, de nehéz dolguk nincs arra, hogy visszapattanjanak a nyeregbe. Minden statisztika szerint ők az esélyesek a ma éjszakai meccsen. Amíg Romo vezette egység Chicagóban próbál új erőt meríteni addig a csoport rivális Philadelphiának az önmagára talált Seahawks-al kell megküzdenie vasárnap. Azzal, hogy Doug Free visszatért, Murray játéka ismét a csúcson lehet. Tudja ám ezt ő is, hiszen igen sokat hálálkodik a támadófal tagjainak ő is. Romo-nak viszont valamit nagyon alkotnia kell, hiszen múlt héten td nélkül zárta a meccset és kétszer még a labdát is eladta. Ugyan a megtépázott sérülésekkel és instabilitással sújtott Dallas védelemnek is ott kell lennie amennyire lehet, hiszen akármennyire furcsa, a Chicago magára találhat. Ez az NFL itt bármi megtörténhet.