NFC Wild Card - A Párducok Végeztek A Pintyekkel

camwildcard.jpg 

 Hihetetlenül startolt szombaton az NFC Wild Card első fordulója. A negatív mérleggel a playoff helyet az utolsó héten elcsípő Carolina Panthers nézett szembe az Arizona Cardinals csapatával. A Bruce Arians által épített pintyek a liga egyik legjobb formában lévő csapatával kellett, hogy megmérkőzzenek.

 A Ron Rivera vezette Carolina Panthers ugyan szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a NFC déli csoportját negatív mérleggel nyerte meg, mégis az utóbbi hetek alapján a legjobb formában lévő csapatok egyikévé vált. Az utolsó héten kiharcolta magának a playoff helyezést és megtartotta rendületlen formáját. A párducok nem vicceltek gyakorlatilag szétcincáltál az amúgy is ingatag Cardinals támadó egységét, 77 yardon tartotta a védelem. Lindley volt a gyenge pontja az egységnek, amióta ő került be a kezdő irányító székébe az Arizona támadó alakulata nem igazán akart működni. A védelem hiába van jól szervezve, jó blitzekkel felszerelve, ügyes secondaryvel. Annyit kellett pályán lenniük, hogy ez bárkinek megártott volna. Az első félidőben úgy tűnt, hogy Cam Newton sincs formában. Jonathan Stewart TD futása után nem igazán ment a támadás. Egészen jól elvándoroltak a középpályáig, de a körül mindig megrekedtek. Aztán a szünet után beindultak. Luke Kuechly vezényelte védelem egész egyszerűen szétszedte a Cardinals támadófalát, esélyt sem hagytak nekik. Ami zavaró, hogy ez a Cardinals ennél többre képes még akkor is ha rossz az irányító. A legkönnyebb ilyenkor simán ráfogni, persze nem egyszerű amikor már a harmadik irányító kezd, de ez a meccs nem csak azon ment el. Az egyedüli ami jól tette a dolgát az a secondary egység volt. Kiváló védekezték le az elkapókat és az end zone-ban is remekül zártak le területeket, de ez kevés volt. Greg Olsen hiába kapott kiemelt figyelmet, a Panthers kissé száraz támadóegysége megoldotta ezt is. Néha-néha megpróbálkoztak a nagy passzokkal, de legtöbbször inkább a biztosat választották. Amikor elengedhetetlen volt Newton megmutatta, hogy tud ő komolyabbakat dobni. Nem játszott rosszul és 2005 után végre ismét playoff meccset nyert a Carolina. Így viszont nagy eséllyel a Seattle Seahawks otthonába kell látogatniuk, hacsak a Detroit nem nyer Dallaban, ugyanis abban az esetben a Green Bay-el találkoznak majd.

cardinalswildcard.jpg

 Meggyőződésem, hogy más lett volna a játék képe még Drew Stantonnal is, Palmerrel meg aztán végképp. Viszont amíg Palmer nem tud menekülni a zsebből, Stanton igen. A támadófal pedig nem volt képes állni a sarat a védelem ellen. Viszont biztosra veszem, hogy nem 77 támadóyarddal végzett volna a Cardinals. Ellington hiánya is meglátszott. Őt is több helyzetben lehetett volna használni. Screeneknél kifejezetten nagy veszélyt jelentett volna. Ennek a csapatnak nagyon gyorsan kell találnia egy megbízható irányítót aki bírja a csatákat és nem törik össze, mert így egy remekül összerakott és jól szervezett csapat bukását láthattuk.