Rose Bowl - A Kacsák Lehápogták A Szeminolikat

ducks.jpg

 Hihetetlen bravúrt hajtott végre az Oregon Ducks a college football bajnok elődöntőjében, ugyanis legyőzte az eddig egyenlő ellenfélnek tartott Flordia State University csapatát. Külön érdekesség, hogy az FSU 29 meccsen át tartó veretlenségi szériájának vetett végett a kacsák csapata. Nem akármilyen meccs volt ez, hiszen a két Heisman Trophy győztes csapott össze. Jameis Winston a Flordia irányítója a tavalyi, Marcus Mariota pedig az idei győztese a College Football legjobb játékosának járó díjnak. 

 A küzdelem nem akármilyen volt, főleg mert az FSU egész szezonban, de még tavaly is híres volt arról, hogy deficitekbő fordítva nyeri meg a meccseit. Látfontosságú pillanatokban valahogyan mindig képesek megrázni magukat és a lehetetlent is teljesíteni. Most azonban másképpen alakultak a dolgok. Devin Cook meg úgy hozta a turnovereket a Flordiának, hogy rossz volt nézni. A másik oldalon pedig egy hihetetlenül szervezett, gyorsan reagáló egység állt. Az offense már Chip Kelly alatt is pörgött ahogyan kell azzal, hogy ő távozott az NFL-be ez nem változott. Sokszor nehéz volt követni a sebességet. Mariota pedig elképesztő statisztikát produkált. 338 yardot passzolt, 2 td-vel és egy interceptionnel. Winston aki a héten azt nyilatkozta, hogy ő bizony dobálna a Seahawks cornere Richard Sherman felé gazdagon pedig 348 yardot engedett ki a karjából, 1 TD, 1 INT. A gond, hogy a számok ellenére Winston nem játszott jól. Egyáltalán nem. Sőt kulcs helyzetekben kifejezetten rossz megoldásokat választott, amire az Oregoni védelem meg jól reagált. Szinte leállították a Flordia támadó egységét a harmadik negyedben. Mintha azokat pályára se engedték volna. Cook kifejezetten gyenge volt és Williams nem volt elég arra, hogy megváltsa a világot. FSU úgy szórta a fumble-t mint az Oregon a pontokat és ez még nem is annyira vicc kategóra. Mind Winston mind Cook generálta a turnovereket amikre a Ducks le is csapott és ki is használt. Sokan várták a nagy fordítást, hiszen láttuk a Notre Dame meccsen is egy pár napja, hogy bármi lehetséges, de nem éreztem, hogy képes lenne rá most a Flordia sőt ha valahogyan meg is fordítják vagy felzárkóznak se mutatta volna a teljes képet. Nem játszottak jól.

rosebowl1.jpg

 Ha most nagyon kritikus akarok lenni, akkor magukat verték meg. Ha a Ducks nem lett volna ennyire dinamikus és szervezett, talán nem húznak el ennyire és lett volna valami távoli lehetősége a Floridának, de egész egyszerűen annyira szétestek, hogy ez szinte lehetetlen volt. Cook-on jó formán elment az elődöntő. Az a játékos aki eddig a számai alapján nem volt rossz, most meg amikor nagyon fontos lett volna, hogy bizonyítson széthullott. A Ducks megérdemelten jutott be a NCAA döntőjébe és esélyesként indul majd a bajnoki címért január 12-én. Én személy szerint szorosabb meccset vártam a felektől. Ha az irányító statisztikákat néznék szigorúan akkor ezt meeg kaphattuk volna no, de itt a végeredmény számít. Ami pedig 59 - 20 lett. A harmadik negyedben gyakorlatilag bortékolni lehetett a meccset.