Cowboys @ Bears - Katona Dolog

demarco-murray.jpg

 A csütörtök esti Dallas Cowboys - Chicago Bears meccs ismét nem hozta meg a kívánt izgalmakat. Idén ez valahogyan nem akar összejönni csütörtök esténként, viszont aki szereti a jó futójátékot az biztosan nem csalódott, hiszen ha Dallas Cowboys akkor Demarco Murray.

Bármit el lehet mondani a Cowboysról, de idén nagyon egyben vannak. Romo ugyan kisebb nagyobb problémákkal küzd, de egy ilyen támadófal mögött sok félnivalója nincsen. A vadnyugati 29-es ismét felszólalt. 179 futott yard mellé szerzett 49 elkapott yardott és hozott a konyhára egy touchdown-t is. Nagyon érezte hogyan kell kihasználni a nem létező Bears védelmet. Romo se nagyon szórakozott 3-szor is bevette az endzone-t. Ha a 205 passzolt yardja és 3 touchdownja nem lett volna elég, akkor az biztosan, hogy nem adta el a labdát. Az Eagles elleni vereség látszólag felébresztette a csapatot. Dez Bryant ismét jegelve lett, illetve jóval kevesebbszer nézett felé Romo, így Cole Beasley örülhetett, hiszen meglepő módon ő volt most a Cowboys irányító kedvence. Furcsa, hiszen az elkapó az előző szezonban szinte alig volt használva, viszont a kombinált offenzív játék jót tett a Cowboysnak. Nem erőltetik a labdát minden áron a 88-as felé, ezáltal csökkennek a hibák is. Murray hozza a tőle megszokott stílust. Rombol előre mint egy birodalmi lépegető.

459734843.jpg

 A Bears számára sajnálatos hír, Brandon Marshall súlyos sérülés miatt idejekorán kellett, hogy befejezze a mérkőzést és úgy néz ki, a szezonja is véget ért. Az offense-nek azonban nincs oka panaszra. Cutler kifejezetten jól játszott, egy picit kezdtem elhinni, hogy ott van benne még az a régi tűz, hogy igen is meg akarja mutatni. Marshall kiesésével viszont a passzjáték Bennett-re és Jeffrey-re szűkült. Hiába próbálták bevonni a játékba, a fiatal Wilson és Morgan használata maximum zavarásra jó, hiszen egyik elkapó sem mutatott eleget ahhoz, hogy kulcs pillanatban Cutler feléjük nézzen. Ugyan már abszolút vert helyzetben meneteltek előre, amikor mégis így tett és Cutler el is adta a labdát. Ez a vereség viszont nem róható föl az irányítónak, jól játszott. A fal nem tudott helyet csinálni Forte-nek, aki pedig képtelen küzdeni a yardokért, így a futójáték nullára csökken. A védelemben viszont eszméletlen nagy gondok vannak. Az a legkevesebb, hogy nem lépnek pályára, de annyi a hibás szerelés, rossz zónázás, elváltás, hogy elképesztő. Hibát hibára halmozni egész egyszerűen így nem lehet, illetve lehet csak az eredménye az, amit hajnalban láttunk. Ha a védelem annyit tudna hozni meccsenként, mint amennyit most a támadó egység produkált, akkor a Chicago biztosan ott lenne a Wild Card esélyesek között, de jelenleg hatalmas problémák vannak. Ezt a védelmet nagyon gyorsan rendbe kell tenni.

Friss hír: Brandon Marshall szezonja hivatalosan is véget ért. A pályán a szerelés után még volt némi remény arra, hogy csak ki kell hagynia egy hetet, de a sérülése súlyosabb, mint gondolták. Az sem volt jó jel, hogy a belső értékeit mérték és légzési zavarokról beszélt az orvosainak. Sajnálatos hír ez. Marshall egy nagyon jó játékos és a mackóknak nagyon kellett volna a segítsége. Reméljük, hogy gyorsan és teljesen felépül.