Lions @ Cowboys - Suh Játszhat - Eltiltás Helyett Zsebpénz A Bírság

suhlions.jpg

 A Detroit Lions kíváló defensive tackleje Ndamukong Suh híres durva, barbár stílusáról. Emiatt nem egyszer került összetűzésbe játékosokkal és magával az NFL-el is. Legutóbbi akciója azonban nagyon megosztja az embereket. Ugyanis Aaron Rodgers megtaposása nem egy sima komiszság, hanem komoly vétség. Nem csak az irányító személye miatt, de azért is mert Rodgersen mindig kétszer annyi kamera van, mint máson.

 Suh nem viccel, nem bolondozik hanem keményen odalép mindenkinek. Nem haverkodni jár a pályára, hanem harcolni. Sokan úgy gondolják, hogy ez erkölcstelen, durva és nem a pályára való. Ez az NFL. 30 éve ez mindennapos volt, de tényleg nem lehet egy kellemes élmény Suh útjában állni. A szabályokat ugyanis nem először szegi meg. A Lions szezonzáró meccsén a Green Bay ellen, Suh hátrafelé sétálva véletlenül rálépett Aaron Rodgers-re. A gond viszont ott kezdődött, hogy miután észlelte ezt nem állt meg, hanem befejezte a hátramozgást, majd egy kicsit előreindult, de nem emelte fel a lábát. Az NFL nagyon komoly büntetéssel kívánta sújtani a védőjátékost, ugyanis első fokon eltiltották a Cowboys elleni NFC Wild Card meccstől. Ez akkora előnyhöz juttatta volna a Cowboys-t, hogy elképesztő. Akármilyen jó is most a Dallas támadó fala, a Detroit védő egysége Suh kapitánnyal az élükön abból él, hogy ilyen falakon rombol át. Romo pedig akármilyen jól is játszik, úgy van összedrótozva erre a szezonra. Az eltiltásból azonban csak egy "ejnye-bejnye" lett és egy 70 ezer dolláros bírság. Ezzel a Cowboys esélyei egy kicsit megváltoztak. Igaz, hogy a Detroit támadó egysége nem mindig működik, főleg amikor Stafford úgy dönt, hogy sackelteti magát ahányszor csak lehet vagy dob egy pár interceptiont, viszont a védelem az megnyert egy fél tucat mérkőzést már a Lions-nak.

murraynew.jpg

 Ebből kiindulva pedig remek mérkőzésre van kilátás. Ez a Detroit védelem iszonyatosan brutális középen. A front vonala és az eddig meggyengültnek mondott linebacker sora roppant mód domináns. A gond a secondary egységgel van. Noha az sem ügyetlenkedő játékosokból áll, de jelentősen gyengébb mint a többi része ennek a védelemnek. A pass rushukat öröm nézni. Kemény, brutális és hatékony védelmet építettek Detroitban, ami nagyon meglepő. Viszont a Cowboys-t sem kell félteni, Demarco Murray kiváló húzó emberré vált. Olyan dolgokra képes melyekre kevesen, viszont ő is tudja, az ő sorsa és játéka a támadófaltól függ. A Lions-nak pedig a frontvonala a legerősebb. A Cowboys fala viszont nagyon kemény volt egész szezonban, azt hiszem igazi csemege lesz, sőt a meccset döntheti el az ott folyó küzdelem. Az, hogy mennyire tudnak kivenni játékosokat a playekből kulcsfontosságúvá válhat. Murray játéka azonban az egészséges fallal is visszaesett a szezon második felére, illetve többször is erőltetetté vált. Emellé a futó összeszedett egy kisebb kéz sérülést is, tehát nem biztos, hogy 100%-on tud majd zakatolni a Dallas motorja. Romo viszont bizonyította, hogy egy ilyen védelem mögül nagyon durva passzokat tud kiosztani. A Lions secondary egységének pedig Dez Bryant-tel kell szembenéznie. Nem kis csata lesz az sem. A Cowboys-nál viszont nem ilyen domináns a védelem. Ha Stafford nem kezdi el erőltetni Calvin Johnsont és használja rendesen Golden Tate-t akkor nagyon nagy bajban lehetnek a tehenészlegények. Jót tett a Lionsnak, hogy pár hétre kiesett Calvin Johnson, mert így Staffordnak nem volt más választása, mint bízni Tate-ben. Ha rendesen meg tudja osztani kettejük között a passzjátékot akkor nem lesz ott gond. Reggie Bush visszatérése adhat egy új dimenziót az offense-nek. Bell ugyan bizonyította, hogy erőből át tud futni ő is bárkin, mégis Bush kapta a kezdő pozíciót, amint visszatért. Noha a volt Super Bowl bajnok kevésbé tűnik jónak, sebessége még mindig nagyon veszélyes. Pontok tekintetében nem várok sokat, viszont hatalmas játékokat és nagyon kemény mérkőzést igen.