Seahawks @ Cardinals - A Vendégül Látott Szörnyeteg

lynchcardinals.jpg

  Mit teszel akkor amikor jön egy szörnyeteg és megannyi ragadozó természetű veszélyforrás határozott, szervezett formációban? Meg lehet kérdezni az Arizona Cardinals csapatát, ugyanis nekik volt szerencséjük vasársnap este egy ilyen jelenséghez. Röviden Marshawn Lynch és a Seattle Seahawks érkezett meg Phoenixbe.

Lynch az az ember aki a sokáig igen hatékony Shaun Alexandert váltotta a Seattle futóposztján. Aztán volt egy playoff amikor az ember megőrült és hazavágta a Saints védelmét egy azóta is történelmi futással. Ez az a futás amit most Marshawn Lynch megdöntött, méghozzá egy 79 yardos touchdown futással. A dolog nem csak azért történelmi mert Lynch csinálta, hanem azért is ahogyan csinálta. Egy jó Cardinals védelem nem volt képes sehogy sem megállítani a szörnyeteget, aki mellesleg sérült volt és a meccsre foltozták össze. Egész szezonban bajlódik a hátával, de ez nem igen zavarta eddig amikor pályára kellett lépnie. A Seattle egyébként nagyon keményen feltámadt a szezon közepe óta. Akkor én már mindent mondtam rájuk, mert a szervezetlenségre nem kifogás a sok sérülés. Az koordinációs gondokat sejtet. Aztán úgy tűnik tényleg a kiesett játékosok okozták a gondokat. Az tény, hogy Bobby Wagner visszatérése nagyot dobott a védelem hatékonyságán. Pár hete teljesen kiiktatták az eddig hatékonynak számító Eagles offenzív egységet. Teljesen hatástalanítanak egységeket. A Seattle pedig pont jókor kapta össze magát. Sajnos az Arizonára nagyon rájárt a rúd. Carson Palmer után kidőlt Drew Stanton is és most jött a nem éppen stabil kezdő Ryan Lindley. Emellé kiesett Andre Ellington futó is, tehát a támadóegység gyakorlatilag romokban és akkor jön egy rendkívül szervezett, kemény és hatékony Seattle védelem. Az ember meg szeretné túlélni ezt. Russel Wilson pedig kezdi érezni a célpontjait, annak ellenére, hogy nem sok van neki mégis képes valahogyan mindig előhúzni egy kis mágiát a zsebéből. A Cardinals ellen Luke Wilson-t találta meg egy 80 yardos touchdown passal. A tight end-et pedig nem lehetett megállítani. Úgy zakatolt az end zone felé, mint egy gőzmozdony. Wilson tényleg lételemévé vált a mostani Seattle támadóegységnek. Ha pedig ez nem lett volna elég az összehegesztett Marshawn Lynch átmasírozott a Cardinals védelmen egy 79 yardos touchdown futással. Ezzel megdöntötte a Quake Runnak nevezette egyéni rekordját, ahonnan a Beast Mode is indult. Íme itt a 2.0.

 Az Arizona védelme tehetetlenné vált a Seattle támadóival szemben. Mintha nem is azt az egységet láttuk volna akik a szezonban eddig gyakorlatilag domináltak. Ahogyan említettem kulcs posztokon fogyatkozott meg a Cardinals miközben a Seahawks kapta vissza az embereit. Russel Wilsonra pedig nem volt válasza a csoport riválisnak. Komolyabb fegyverzet nélkül is veszélyes a passz és a futó játéka. Az utolsó negyedben gyakorlatilag megszégyenítette az arizonai védőket és úgy futott egy touchdownt. Szokatlanul sokat tudott mozogni és nagyon sok nyílt lehetősége volt arra, hogy passzoljon. Ha nem volt ideje akkor megdobta a kötelezőt, de amikor volt 4-5 másodperce, hogy célpontot keressen magának vagy éppen elkapója tisztára játssza magát akkor nagyokat passzolt. Igazi veszélyfaktorrá nőtte ki magát az elmúlt három évben. Sokat változott a játéka is, jóval stabilabban, magabiztosabban vezényli a támadásokat. Látszik, hogy megbízik a társaiban és ők is benne és a siker innen ered. Golden Tate és Percy Harvin távozása ugyan az elején meglátszott, de ahogyan teltek a hetek egyre jobb lett a kapcsolata például Paul Richardsonnal is. Látszik, hogy ez mennyire fontos és nem csak az, hogy valaki mennyire klasszis elkapó. A rájátszás tekintetében a Seattle ismét egy nagyon kemény ellenfél lesz bárki számára. Az pedig, hogy Lynch milyen állapotban lesz a playoffra na az kérdéses. Az ő játék sokszor hiányzik a Seahawks-nak. Amolyan egyszemélyes pusztító egység, de most a Cardinals ellen láthattuk, hogy mire képes ez a támadó alakulat Lynch nélkül. Félniük nem kell, de azért nem rossz, ha van az embernek egy szörnyetege akit el tud ereszteni.