Giants @ Rams - Az Óriások Felébredtek

odell-rams.jpg

  Fel ám. Egészen úgy játszottak a St. Louis ellen mintha 2011-et írnánk. Ezzel az egésszel csak az baj, hogy számukra már mindegy. Hiába nyerték meg az utóbbi 3 meccsüket zsinórban, ez sajnos már kevés. Azonban ezt most hagyjuk. A Giants parádézott a kosok otthonában.

Eli Manning nagyon jó kapcsolatot épített ki új csapattársaival. Odell Bekcham Jr. nem csak, hogy különleges elkapó, de játékos intelligenciája is megvan az NFL-hez. Nincsenek fölösleges elmozgásai, nem játssza az eszét annak ellenére sem, hogy elképesztő számokat produkál. Eli karrierét megmentheti ez a srác. Ott van még akkor Andre Williams, aki ugyan nem mindig bizonyult biztos futónak az utóbbi meccseken megtalálta a maga ritmusát és hozza a yardokat, ami nagyon kell Eli-nak, hiszen Bradshaw távozása óta a Giantsnek nem volt stabil megbízható futója. Tight End poszton pedig Larry Donell a célpont. Ugyna blokkolási képességei még hagynak némi kivetni valót maguk után, de az útvonalakat nagyon érzi a srác. Helyezkedni ezek végén még nem igazán tud, de hát van még ideje ugyanis amellett, hogy csapattársak egy valami közös a három játékosban: újoncok. Ha most nagyon szigorú akarok lenni, akkor Eli-t és a New York támadását újoncok mentik meg a végére. Beckham olyan játékokat produkál mint a mai 80 yardos TD nem csak, hogy látványos, de nagyon hatásos is a srác.

Az elején még kiegyenlítettnek tűnt a csata, egészen addig amíg Odell Beckham Jr.  el nem kezdte égetni a Rams védőit. Amikor pedig lelassult a passz játék és felébredt a St. Louis passz elleni védelme, Andre Williams kezdte el termelni az értékes yardokat a New York számára. Nem darálta, de jelentősen levette a terhet Eli-ról. Kellemesen kiegyensúlyozott játéknak lehettünk szemtanúi. Noha a Shaun Hill vezette Ramsnek sincs oka panaszra. Nagyon jól tartották magukat az éhes óriások ellen, de  a New Yorkiaknak még mindig kopog a szemük. Eli gárdája összeállt. 3-at húztak be zsinórban és nem állnak meg, menetelnek annak ellenére, hogy már nincs esélyük bejutni a rájátszásba, ám ez egy kicsit sem zavarja őket. Aki eléjük kerül elfogyasztják ebédre majd várják a desszertet. A védelemben azért vannak problémák, bár JPP visszatérése sokat segített a Giantsnek, de a az elmúlt 4-6 hét sérülései viszont nem. A secondary nagyon meggyengült, a linebacker sor nem igazán domináns, tehát maradna a védelmi fal ahol pedig mindenki Pierre-Paul-tól várja a nagy playt. A Rams nagyon jól használta a kiváló tight edjeit, Tre Mason szintén megtette amit megköveteltek tőle, igazán nem lehet okuk panaszra. A védelemnek sem az volt a baja, hogy gyengén játszottak volna, egész egyszerűen csak Eli-t rendkívül jól védték és jó döntéseket is hozott. Akárhogyan is nézzük, ha jövőre be tudnak fektetni a falba, a védelem hozza az utóbbi három hét színvonalát, Victor Cruz felgyógyul és Eli nem adogatja el a labdát akkor ez a Giants nagyon veszélyes is lehet a jövőben.