Kialakulóban az újabb botrány

Ray Rice hétfőn kirobbant ügye után azt gondoltuk, ennél rosszabb már nem lehet. Lett. A liga legjobb futójátékosa, Adrian Peterson ellen elfogatóparancsot adtak ki gyermekbántalmazás miatt.

Több forrás szerint Peterson faággal verte meg 4 éves fiát, akinek testét komoly sérülések borítják. Ügyvédje szerint a verés mögött nevelési szándék állt, nem akart sérülést okozni. Peterson klubja, a Mnnesota Vikings azonnal bejelentette, hogy a játékos nem lép pályára vasárnap a New England elleni mérkőzésen, személy szerint azon se csodálkoznék, ha a szezonban többet nem látnánk a pályán. Peterson másik gyermekét, a két éves fiát az édesanyja barátja olyan súlyosan bántalmazta, hogy belehalt a sérülésekbe. Ez tavaly ősszel történt. 

Adrian-Peterson-child-injury.jpg

Az újabb eset ismét megerősített egy problémát, mi szerint több játékos nem tud magával mit kezdeni a holtidényben. Két szezon között szinte minden nap érkezik egy hír verekedésről, családon belüli erőszakról, kábítószerrel való visszaélésről vagy valamilyen lőfegyverrel kapcsolatos esetről. A ligának komolyan foglalkoznia kell ezzel a problémával, a játékosok látványosan nem tudják levezetni a felesleges energiájukat, ezáltal folyamatosan bajba keverednek. Azt gondolom a liga által hozott szabályok ( pl. az edzéseken kerüljék a komoly ütközéseket ) nem fognak gátat szabni az ehhez hasonló eseteknek, sőt. Félre értés ne essék, a világért sem akarom felmenteni a játékosokat, de a probléma létezik, valamit tenni kell. 

Én csak azt szeretném, hogy a szezon a parádés teljesítményekről, óriási mérkőzésekről, izgalmas párharcokról és ne az újabb rendőrségi ügyekről szóljon.

De egyelőre ez csak vágyálom marad.