Vikings @ Packers - Újabb Süllyesztés

dm_141003_nfl_vikings_packers_gameball.jpg

A tegnapi nap folyamán írtam felvezető jellegű bejegyzést a csütörtöki meccsről. A gond, hogy akkor még azt hittem, hogy a Vikings futballcsapatként fog pályára lépni és nem önmagukat keresik a meccsen. Egyenlő félként kezeltem a két csapatot. Ez hiba volt. Oh de mekkora.

Annak ellenére, hogy semmi bajom a Minnesotával, tegnap este siralmasan festettek. Az a secondary amiről azt mondtam küzdeni fog, szerintem aludt végig. Rodgers meg kapásból indított két olyan drive-ot, hogy bárkinek leesett volna az álla. Az első megmozdulása Cobb felé irányult. A 8 yardos TD passznál Cobb belső íven kerülte védőjét aki ekkor feltehetőleg még a büfében kávézott. Így Cobb megszerezhette 6. touchdownját. A második komoly megmozdulás egy 67 yardos touchdown Jordy Nelson felé. Nelson külső ívről fake-elt és elhitette a védőkkel, hogy ott le is fog futni, majd gyorsan bevágott középre és keresztül a pályán. Rodgers tökéletesen vette észre, hogy az egész secondary sort átverte elkapója és egy gyönyörű passzal jutalmazta a megmozdulást. Jordy Nelson pedig gyakorlatilag bekocogott. A safetynek pedig az egészhez annyi köze volt, mint bármely lelátón popcorn áradatban élvezkedő nézőnek. Ekkor már 14-0-ra vezettek a sajtfejűek. Én már ekkor mondtam, hogy ebből semmi sem lesz. Tudom ezt nem szabad az NFL-ben, de amikor az ember látja, hogy az offense semmit se csinál és konkrétan esélytelen, mert yardokat sem hoznak akkor el lehet gondolkodni, hol a gond. Teddy Bridgewater és Ponder között annyi különbség volt, hogy Teddy fiú tud passzolni, játékot eladni az utóbbi meg már egyiket sem. Emellett Eddie Lacy tank üzemmódja bekapcsolt az estére, Asiata és McKinnon meg úgy döntöttek szabadságra mennek. Persze a szakadó eső sem segített nekik az elején, de hát Minnesota sem éppen nyári üdülőparadicsom. Lacy az első pár futásából már 52 yardnál járt ami körülbelül annyi, amennyit eddig meccsenként csinált. Remekül nyílt meg előtte a fal és nagyon okosan suhant át. Egy picit örülhetett minden futójáték kedvelő (köztük jómagam) mert tényleg jó volt nézni, hogy szikrázik a fiú.

 

 Aztán következett az, ami nálam végleg eldöntötte a meccset. Ponder akkora interceptiont dobott Julius Peppers-nek, mintha a play hívás lett volna az, hogy dobja neki. Igaz ha az lett volna a játék akkor tuti mellé dobja. Peppers pedig szépen vissza is hordta a labdát az end zone-ba. A védő egyébként kifejezetten jól játszott tegnap. Meglepő módon a Packers kicsit összeszedte magát, igaz nem nagyon kellett mert a Vikings-nak olyan hatástalan volt a támadóegysége, hogy azért nagy védekezés nem kellett hozzá. A futásokat jól fogták. Asiata-t és McKinnont is teljesen kivették a játékból. A másik oldalon meg ahogyan már említettem Eddie Lacy visszatért. Ő úgy gondolta itt az ideje 100 yard fölött futni, plusz jól jönne egy-két td is. Így is lett. 105 yarddal és 2 touchdown-al fejezete meg a csütörtöki matinét. A napokban írtam a Kansas meccsről ahol Jamaal Charles élt és virult, köszönte szépen. A különbség a tavalyi stílusához képest, hogy nem futott bele annyi szerelésbe. Próbált jól vágni és a lehető legtöbbet kihozni, nem pedig 2 yard után fölvállalni az ütközést és megelégedni azzal. Az erőfutásnak egy új formáját láthattuk. Kicsit stílusosabban, kicsit okosabban. A fal is remek munkát végzett számára. Kihasználta a lehető legkisebb lehetőségeket és minden yardért foggal körömmel küzdött. Nagyon megérdemelten hozta össze a két TD-t. Tavalyi év újonc játékosa könnyen lehet, hogy végre be akarja bizonyítani, hogy létezik a pályán és képes arra, ha nem többre, mint tavaly. A másik oldalon Asiata-nak egy jó futása volt abból is fumble lett. A fal pocsék munkát végzett. Nem kis emberről van szó, a Vikings jelenlegi kezdő futója is egy igazi jó erőfutó, de 2-3 yardokat tudott hozni. McKinnon-t pedig egész egyszerűen kivették a játékból. Egyik futó sem tudta igazán elkapni a passzokat. Asiata 3 kísérletből, pont ugyanennyit nem kapott el. Azt azért megjegyezném, hogy Ponder labdái úgy kacsáztak, hogy azt az elkapásra szakosodott csapattársak sem biztos, hogy lehúzták volna. Rend szerint vagy interceptiont dobott, vagy fölé ment illetve ha egyik se akkor a biztonság kedvéért túldobta a célpontját.

 Nekem hiányzott ez a Packers, pedig nagyon sajnáltam a Vikingeket. Egész egyszerűen se a védelmük, se a támadóegységük nem igazán volt jelen. Nagyon szívesen írnék arról mennyire kiegyenlített volt a meccs, de ez nagyon messze volt attól. Ez egy igazi mészárlás volt. Ha Bridgewater nem épül föl akkor nagy bajban van a Minnesota. Úgy gondolom, hogy vele legalább a támadások működtek volna. Nem kell ám tőle sem csodát várni, de Pondernél egyértelműen jobb. Itt már nem nagyon van mit mondani. A Packers számára nagyon fontos volt ez a győzelem és domináltak a pályán. Megérdemeltek minden egyes yardot és pontot. Leparancsolták a Minnesotát és búcsúajándék nélkül küldték őket haza. Picit sajnálom a Vikings-et. Húzza őket az ág is, pedig nem rossz csapat, szeretnek küzdeni és nagyon szimpatikusan játszottak eddig, de hát valakinek veszítenie is kell.

Dani: No Teddy, no party...