Bisciotti - Rice Nem Hazudott Nekem

rice1.jpg 

 Ray Rice ügyét úgy érzem senkinek sem kell bemutatnom.. A Ravens korábbi futóját felfüggesztették és azonnal kirúgták amikor világot látott a videó ahol szabályosan kiüti akkori menyasszonyát (mostani feleségét). Februárban egy hotelben vita alakult ki kettőjük között melynek sajnálatos vége az volt, hogy a két ittas fél közül Ray Rice leütötte a saját párját.

Eddig csak azt lehetett látni a felvételeken, hogy a futó kihúzza az eszméletlen nőt a liftből. A hét elején viszont kikerült egy videó melyben a liften belül történteket lehet látni. A Ravens és az NFL azonnali lépéseket tett. Nem tudni Rice-ot valaha is látni lehet majd a futball pályán. A média jelenleg is darabokra szedi a Rice családot a feleséggel együtt, aki elvonult a nyilvánosság elől, tehát nem igazán akart ezen lovagolni. Természetesen a futball ligát sem kímélik. Rice aki februári incidens óta már elvette a hölgyet feleségül, így látszólagosan köztük rendeződött a dolog.

 A publikum és az NFL azonban sokkal nehezebben felejt. Rice aki ezelőtt mintapolgár volt, mindent elveszíthet. Könnyen lehet karrierjének, hogy karriének vége. A NIKE szerződést bontott vele és az EA Sports is megszünteti a játékos létezését a Madden játékban. Egy nap leforgása alatt Rice szinte minden bevételi forrása megszűnhet. Mondjuk talán nem kellett volna kiütni az asszonyt egy horoggal és akkor most nem kéne azon agyalni, hogy miképpen legyen tovább. Tény, hogy amit tett súlyos és a elfogadhatatlan cselekedet. A másik oldalról meg az ő életük. Nem másé. Nem azoké akik véleményeket fogalmaznak meg és a média különböző csatárinán ennek hangot adnak. Ilyenkor viszont megszűnik a privát szféra.

A Ravens vezetősége utólag értesült a dolgokról és azonnal menesztette a futót az új videó megtekintése után. Steve Bisciotti egy interjúban azt nyilatkozta, hogy ő úgy képzelte el ahogyan egy apa tenné hasonló helyzetben. Arra nem számított, hogy ez ennyire durva lehetett. Nem tekinti hazugságnak Rice verzióját, csak éppen ő kegyesen próbálta szemlélni és a legjobbat hinni saját játékosáról.

Az már más kérdés, hogy képi anyag nyilván másképpen hat a publikumra. A Rice eset sajnos nem egyedi és a NFL is szigorítja a családon belüli erőszakért járó büntetéseket, megjegyzem nagyon helyesen. Ezt így nem szabad hagyni. Rice azonban a csapattársak és barátok elmondása alapján sosem ütötte még meg egyetlen párját sem és sosem fordult elő még csak hasonló sem. A történtekre a feleség a következő instagram üzenettel reagált:

10689668_10202463294333571_3866464439407554657_n.jpg