Az 1. hét összefoglalója

Lejátszották az első hét mérkőzéseit, amelyen született jó néhány meglepetés. Voltak csapatok, akik elég erőteljesen bekezdtek a szezon elején, de a többség még meglehetősen idény eleji formát mutatott. Kicsit megkésve, de lássuk a hétvége történéseit.

Szerintem a forduló egyik nagy rangadóját Baltimore-ban rendezték, ezért ezzel a párharccal bővebben foglalkozom, de a többiről is szót ejtek.

Az első hét általában a csoporton belüli rangadókról szól, így volt ez az AFC északi csoportjában is. 2 playoff aspiráns találkozott egymással, amelyen az eredmény nem tükrözi mennyire egyoldalú volt a meccs. A Cincinnati az első félidőben 5 mezőnygólt értékesített, így még az is belefért, hogy Nugent egyik rúgását blokkolják. A Ravens támadásai erőtlenek és esetlegesek voltak, ellenben a red zone defense tökéletesen működött, háromszor is field goal távolságon tartották Daltonékat. A szünetet követően a Bengals álmosan kezdett, talán túlságosan is megnyugodtak, ezt kihasználva Justin Forsett 13 yardos futásával szépítettek a hollók. A hajrához közeledve Joe Flacco a fordításért támadott és bár folyamatosan nyomás alatt tartotta a Cincy védelme, sikerült egy 80 yardos passzt kiosztani az új szerzemény Steve Smith-nek. Smith addig csak az elejtett labdákkal hívta fel magára a figyelmet, azonban ahogy megverte és lerázta magáról Pacman Jones-t, az parádés volt. Jöhetett Dalton, - aki a második félidőben eléggé visszaesett -, és egy 77 yardos passzal kínálta meg kedvenc célpontját, A. J. Greent. Flaccoék még eljutottak a Bengals vörös zónájába, de 2 sackkel vége lett a meccsnek. A Cincinnati imponáló játékkal kezdett, míg a Baltimore már az elején nagy hátrányba kerül, ha a csütörtök esti rangadón nem veri meg a Pittsburgh Steelerst. 

Azt a Steelerst, aki kis híján 24 pontos előnyt szórakozott el a Cleveland ellen. Remek kezdés után 27-3 volt a félidei állás, elsősorban Le'Veon Bell és Antonio Brown kiváló teljesítményének köszönhetően. A szünet jót tett a barnáknak, akik Hoyer megbízható passz- és az újonc, Terrance West parádés futójátékának köszönhetően a negyedik negyedben egyenlítettek. A végén egy mezőnygólnak köszönhetően mégis a Pittsburgh örülhetett, 30-27. A mérkőzés minden bizonnyal Brown karate rúgásáról lesz emlékezetes, egy visszahordás közben sikerült fejbe rúgnia a Cleveland punterét. 

Az Atlanta Falcons hosszabbításban verte el csoportellenfelét, a New Orleanst. A fordulatos mérkőzésen Matt Bryant előbb 51 yardról egyenlített a vége előtt, majd a hosszabbításban 52-ről sem hibázott, 37-34.

A Miami nagy meglepetésre legyőzte a New England csapatát, köszönhetően a remek pass rush-nak. A védelem, Cameron Wake-kel az élen folyamatos nyomást helyezett Bradyre, akit nem tudott megvédeni a támadófal. 4 sack és 2 fumble lett az eredménye. Tannehill jó teljesítményt nyújtott, a vége 33-20. Lehet hosszú idő után újra lesz kihívója csoportjában a Patriotsnak?

A Philadelphiának egy félidő alvás is belefért a Jacksonville legyőzéséhez, 34-17. Chicagóban hosszabbítást játszottak, amelyből némiképp váratlanul a Buffalo került ki győztesen. Szegény embert az ág is húzza? St. Louisban nem elég, hogy az egész szezonra kidőlt Sam Bradford, megsérült és minimum 2 hónapos kihagyás vár Chris Longra is. A Minnesota simán verte a Ramst. A Jets otthon legyőzte a Raiderst, Derek Carr első NFL mérkőzésén 2 TD passzt adott. A Washington vérszegény játékot produkált Houstonban, ki is kapott. Cam Newton sérülése miatt a Panthers Derek Andersonnal a fedélzetén verte a Buccaneerst. Alex Smith 3 eladott labdája és Jamaal Charles kőkemény 19 futott yardja kevésnek bizonyult a Titans ellen. A Cardinals nagy csatában aratott fontos győzelmet a San Diego felett, míg a Broncos helyenként egész parádés játékkal verte az Indianapolist. Andrew Luck továbbra sem hiszi el, hogy nem mindenki ellen lesz képes egy félidőt játszva nyerni. A Dallas és főképp Tony Romo teljesítményéről ne is beszéljünk, könnyedén nyert idegenben a 49ers. Kaepernick meglepően érett játékkal vezette győzelemre csapatát. Detroitban rendezték a hétfő esti rangadót, ahol a Giants, Eli Manning vezetésével...

fryjfj.jpg

 ... ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta.