Cam Newton - Kryptonitot Kapott Superman

 Cam_Newton_Sorting_The_Sunday_Pile_Week_16.jpg

 Ahogyan arról korábban már írtam (ITT) Cam Newton ereje fogytán van. Superman több kisebb sérülés miatt hagyott ki előszezon meccseket és végzett könnyített edzést. A legújabb híresztelések szerint viszont nem biztos, hogy teljesen felépül a nyitóra. Ron Rivera azt állítja nem lesz gond és az irányító a helyén lesz a Tampa Bay ellen.

Nem gondolom, hogy erőltetni kéne Newton-t ha valami baj van vele. Nem csak azért mert akkor képtelen lesz azt nyújtani amit kéne neki, de visszavetheti az egész szezonra. Amúgy se sok fal van előtte, hát még ha borda sérülése miatt menekülni sem tud és kap két olyan sack-et, hogy azt hiszi hétfő reggel van. A döntés nyilván Newton, az edzőé és persze az orvosoké. Ebben az esetben viszont mivel nem kritikus a sérülése az orvosok inkább javaslatokat tesznek aztán, hogy azzal mennyire fognak foglalkozni az megint egy másik kérdés. Úgy gondolom ez lesz az a szezon amikor kiderül, hogy Newton mennyire képes elvinni egy csapatot a hátán. Eddig mindig azt mondták, hogy könnyű a sorsolásuk, nem is olyan jó az védelem és Cam Newton sem akkora szám. A Panther szezonja idén valamivel nehezebb. A kételkedők most vagy nagyon fognak örülni vagy pedig a párducok rajongói fognak tovább éljenezni.

ron_rivera.jpg.jpg

 Supermannek meg kell küzdenie azzal a ténnyel is, hogy igazán jó elkapója nem sok van. Cotchery és Avant ugyan jó, de korántsem eléggé ahhoz, hogy kulcs fontosságú kritikus helyzetben megváltoztassák az egész mérkőzés kimenetelét. Erre pedig Newtonnak szüksége lenne. Ott van még az újonc Kelvin Benjamin aki azért szép számokat produkált a főiskolán és az előszezonban sem játszott rosszul. Az hagyján, hogy akkora mint egy kisebb épület, de hihetetlenül gyors és erős. A kezein lenne mit javítani, de ami késik nem múlik. Ott van még a Jets-től a gyakorló csapatban igazolt Stephen Hill is akit a New Jersey gárda kitett a legutóbbi keretszűkítésnél. Az elkapó ügynöke akkor a Jets sémáját és playbookját okolta ügyfele sikertelenségéért. Persze ilyenkor rengeteg kifogás lehet találni, hogy miért nem ment valakinek jól. Megmondom őszintén látok potenciált Hill-ben. Ha jó edző alá kerül és hajt, fejlődni akar akkor lehet belőle nagyon jó elkapó. Neki megvan a sebessége, jól futja az utakat és jól válik le az emberéről. Test cselei és súlypont helyezése már nem az igazi. Több esetben emiatt is ejt el teljesen fogható passzokat. Valahogy neki úgy kell dőlni és forognia, hogy véletlenül se tudja megfogni a foghatót. Ezen lehet dolgozni. Hill hozhatja azt amit Tedd Ginn Jr. elvesztése okozott. Mélységi célpontot. Igaz a passzai 37.5% kapta el, de ennek kb. a fele volt fogható.