Goodell - Táncolj Sztárokkal

 roger-goodell.jpg

 Minden évben kapunk egy jó adagot egy olyan ízesítésű fagylaltból mely ugyan édes, hiszen a kedvenc cukrászdánkban készítik, de tudjuk róla, hogy nem jó, megszokott régi ízek várnak ránk. Ez nem egy édességkínálat, csak egy hasonlat az új NFL szabályokra. 2014-ben is lehet örülni, ugyanis idén is van elég hülyeség.

Goodell-ből már amúgy is elegem van, tehát az ő hibáit nem lesz nehéz tovább gyarapítani. Miután gyakorlatilag vasárnapi matiné műsorrá akar tenni egy kőkemény sportot, aminek egyelőre az az eredménye, hogy kétszer annyit áll a játék mint eddig és lassan egymáshoz se lehet majd érni. A tackle-t lassan úgy kell megcsinálni, hogy sokáig nézi a védő játékos a labdát cipelőt aki ettől megzavarodik és elejti a labdát, de ha egy picit nagyobbat esik akkor már sárga zászló. Ezért innentől kezdve linebackernek csak rendkívüli vizuális követési képességgel élőket fognak alkalmazni. Következő lépés tuti az lesz, hogy a futókhoz csak akkor lehet hozzáérni ha már megállt vagy éppen az, hogy egyszerre csak egy ember mehet neki és állíthatja meg. Persze elviccelek ezzel, de megmondom őszintén félek, hogy tényleg egy celeb talk show lesz az egyik kedvenc sportomból. Erre pedig az adalék anyag a bírói testület. Csórikáim már nem tudják mikor dobjanak zászlót és mikor ne. Persze érthető, hogy óvni akarja a játékosok biztonságát, de kétlem, hogy ez lenne a tényleges oka annak a rettentő sok buta szabálynak melyet hoztak az utóbbi években. Vegyük például azt elő, hogy jelentősen több a lábszalag szakadásoknak a száma mint mielőtt csak a lábra lehetett volna menni. Ez is egy olyan dolog, hogy a felső test jobban bírja az ütés, plusz ott van a maci kevlár is. Ez egy ilyen sport. Aki a testi épségéért aggódni az menjen golfozni. Ez egy ilyen sport, a kontakt része. Ha pedig így haladunk a szabályokkal nem sok marad. Sok esetben már jóval nehezebb elválasztani mi szabályos és mi nem. Persze van már NFL központból megfigyelő rendszer csak, hogy minimum 25 perccel többet álljon a játék mint eddig. Ez egyelőre nem volt jelentős, de még csak az első héten vagyunk túl és láttunk már érdekes döntéseket. Önmagában nem is a bírói ítéletekkel van itt a gond, hanem, hogy megáll a játék és akkor nézegetjük, hogy akkor a vállára tette a kezét vagy meg is simogatta mert ha megsimogatta akkor 15 yard büntetés. Az lesz még szép a túlzásba vitt szerelésért már automatikus TD-ket fognak osztogatni. Én még talán azt megvárom, de utána föladom.

 Nekem könnyű innen osztani az észt ezt elismerem, s azt is hozzá kell tennem azért volt olyan szabály amivel kicsit előre felé léptünk. Viszont azzal nem tudok egyet érteni, hogy puhítani akarják a játékot. A kemény ütközések, az erőfutás a nagy akciók mind részei ennek a csodálatos sportnak melyet úgy szeretünk. Az mindegy milyen ütemben, de valamiből kivenni azt amiért szeretjük szépen lassan megváltoztatja a sportot.