Michael Vick : A Megmentő

 Vick-Smith.jpg

 Igen ez úgy hangzik, mint egy ritka gyenge B kategóriás akciófilm első fejezete, melyben a jelentéktelen, indentitási zavarokkal küzdő főszereplő mindenkit megment miközben reggel csak egy kávét akart inni a helyi kocsmában. Megmondom őszintén én már sok mindent olvastam Michael Vick-ről, annyi hülyeséget, hogy egy ideje már nagyon óvatosan kezelem ezeket. Az ember már annyira nem tud mit kezdeni a karrierjével, hogy szörnyű, ezért beszélgetni kell a sajtó képviselőivel vagy ha kicsit divatosabban akarja megoldani csak kidob valami hülyeséget twittere és máris lehet vele foglalkozni.

Én szeretem Vick játékát és szándékosan nem beszélek róla múlt időben, hiszen könnyen lehet, hogy csoda történik és élete szezonját produkálja annak ellenére, hogy azt se tudom mikor játszott utoljára 16 hetet. Megvoltak a botrányai persze és sokszor a képességeit is kétségbe vonták, én ettől még egy olyan NFL pillanatot köszönhetek neki melyet sosem feledek. Nevezetesen amikor a Giants ellen olyan visszatérést produkált az Eagles irányítójaként, melyet nem látunk mindennap. Éppen azért jelentős mert Vick amúgy nem egy kiemelkedően elit irányító. Aki nem tudná miről van szó segítek:

 Nos most pedig azzal állt elő, hogy ő mentette meg Riley Cooper karrierét. Akármennyire nagyképűen hangzik ebben van valami. Ugye Coopernek matt részegen volt egy két igen rasszista megnyilvánulása amiből igen komoly gondjai akadtak csapaton belül is kívül is. A dolog mára már megbocsátottnak látszik, de akkor nem volt éppen rózsás a hangulat a Sasoknál. Cooper-ért ha lehet hinni Michealnek akkor ő áll és mentette meg. Nem csak mint embert a ligában, hanem mint elkapót is. Sokan gondolták, hogy nem lesz belőle semmi az eset után, aztán mégis a leproduktívabb szezonját produkálta. Persze nyilván szeretné Vick azt hinni, hogy ő dobálta neki a labdákat is, de valójában úgy gondolom az mentette meg Cooper karrierjét, hogy Foles dobálta neki a labdát Chip Kelly rendszerében. Vick feketeként kiállt érte az a csapat előtt védte meg és mentette, nyilván sokat segített neki, hogy megbocsátást nyerjen a hülyesége és igen bizonyos szemszögből nézve ő mentette meg Riley-t. Ugyanis hiába ment volna másik csapatba, ha ez komolyabban lett volna véve Cooper lehet már nem lenne az NFL-ben. 

 Persze találgatni neki lehet kezdeni, aztán ki tudja lehet Vick bácsi odamegy és megmenti Geno Smith karrierjét és MVP-t csinál belőle, sőt megmenti az egész Jets-et, hogy aztán Super Bowl-t nyerjenek. Semmit sem szabad kizárni kérem szépen, nyitott szemmel kell járni a világban, legalábbis valaki nekem egyszer ezt mondta. Meglátjuk minden esetre, én kíváncsian várom, hogy Vick hoz-e valami komolyabb változást a Jets-nek.