3. hét - Összefoglaló 1.

nfl_week3_20.jpg

Őrült irányítók. Ez jut eszembe a vasárnapi meccsekről. Andy Dalton és Russel Wilson is megmutatta, elkapóként sem ügyetlenek. Jöjjön az első rész.

Tennessee Titans @ Cincinnati Bengals 7-33

Ismét erődemonstrációt tartottak a hazaiak az Ohio partján, ráadásul mindezt a legkisebb megerőltetés nélkül. Sanu megint passzolt egyet, ezzel továbbra is tartja tökéletes passer ratingjét. Andy Dalton 18 yardos elkapása TD-t eredményezett, ilyenre utoljára Tyler Thigpen volt képes, még 2008-ban a Chiefs színeiben. Daltonnak nem kell túlvállalnia magát, a futópáros produktív és a fal tökéletes, 3 meccs alatt egyszer sem fértek oda az irányítóhoz. A védelmen nem látszik Mike Zimmer távozása, 11 pontot kapnak meccsenként. Most bye week jön, utána vasárnap esti rangadó Bostonban. Nagy meccs lesz. 

Oakland Raiders @ New England Patriots 9-16

Nehéz eldönteni, hogy a fosztogatók védelme szívta fel magát nagyon, vagy Brady van egyelőre formán kívül. Persze a támadó koordinátor, Josh McDaniels sem segítette csapatát, a liga leggyengébb futás elleni védelme ellen jobbára passzjátékot hívott. Derek Carr továbbra is biztatóan játszik, a végén az egyenlítés is összejött, de szabálytalanság miatt visszafújták. Törvényszerű volt utána az interception, egy ide-oda pattogó labdát Vince Wilfork szedett össze, ezzel megnyugtatva a hazafiakat. A védelem nagyszerű, de ha Brady nem kapja össze magát, nehéz szezon elé néznek. 

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars 44-17

Hozta a kötelezőt a Colts, ezzel megszerezve idei első győzelmüket. Szegény Jaguars az Eagles elleni első félidőt követően nagyon nem találják magukat. Henne egy félidő alatt 33 yardot passzolt, jött is az újonc Blake Bortles, aki életet lehelt a jaguárok játékába. Igaz kétszer eladta a labdát, de kiosztott 2 hatpontos átadást is. Ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég, A Coltsnál Luck 370 yardot és 4 TD-t passzolt, kellett ez a győzelem az Indynek, hogy ne szakadjanak le nagyon a Texans mögött. 

San Diego Chargers @ Buffalo Bills 22-10

A liga vitathatatlanul legszimpatikusabb... irányítója pazarul játszik, ha így folytatja MVP esélyes lesz. Nem volt rossz ez a Buffalo, de jó se, E.J. Manuel közepesen játszott, az első félidőt kicsit átaludta a csapat. A Chargers a labda mind a két oldalán jó teljesítményt nyújtott, bár Woodhead kiesése gondot fog még okozni, Brown maradt az egyetlen egészséges futó a csapatban. Nem lepődnék meg, ha igazolnának valakit. Komolyan számolni kell a San Diegoval is. 

Minnesota Vikings @ New Orleans Saints 9-20

Megszerezte első győzelmét a Saints az első hazai meccsén. ÉS nagyjából ennyi, biztos, hogy látunk még ennél izgalmasabb és látványosabb találkozót. Cassel lábujjsérülést szenvedett, a helyére Teddy Bridgewater, akit már a múlt héten is szerettek volna látni a Vikings szurkolói. Adrian Petersont nem igazán tudják helyettesíteni (mondjuk ez nem is egyszerű), ami erősen rányomja a bélyegét a támadójátékra. Brees hozta a dómban megszokott jó teljesítményét, 2 TD/0 INT, de fognak ők még sokkal jobban is játszani. 

Green Bay Packers @ Detroit Lions 7-19

Légi csatát vártunk ettől a csoport rangadótól, de nem kaptuk meg. A két irányító összesen épphogy elérte a 400 passzolt yardot, TD passza csak Rodgersnek volt. Az is az első negyedben, utána nem szereztek pontot a sajtfejűek. Lacy meg sem közelíti a tavalyi formáját, így pedig nehéz lesz. Eladott labdák, sérülések, küzdelem - vagy szenvedés -, ez jellemezte a csapatokat. Tulloch, a detroiti védő egy sacket követően túlzásba vitte Rodgers kifigurázását, megsérült és ezzel vége a szezonjának. Okos.