Eltiltások Kora - Welker Felfüggesztve

 182444715_33471505-620x413.jpg

 Ez az idei szezon könnyen lehet, hogy a sztár eltiltások szakasza lesz. Ha az eddigiek nem lettek volna elegek, most Peyton Manning egyik legbízhatóbb célpontját meszelték el tiltott szerek használata miatt. Wes Welker 4 meccses eltiltást kapott. A korábbi Brady partnerről korábban azt mondták, hogy agyrázkódása van meg amúgy is lassan minden baja. Welker az az elkapó akinek bármit odadob az ember megfogja és hoz vele pár yardot. Welker tagadja a vádakat.

Az elkapó emailben fejezte ki felháborodását. Kijelentette ő tudatosan soha, semmilyen körülmények között nem fogyasztott és nem is fog soha olyan teljesítménynövelő szert melynek hatására unfair előnyhöz jutna. "Bárki aki csak lejött velem edzeni vagy akárcsak eljött velem enni tudja, hogy mennyire ügyelek a testemre és az egészségemre. Fel vagyok háborodva." Jelentette ki Welker. Ez megint olyan, hogy a törvény nem ismerése nem mentesít annak betartása alól. Meg aztán mindent lehet bánni írásban. Igazából megtörtént, viszonylag könnyedén megúszta, de ilyenkor persze az ügynökök megmondják mit kell tenni, hogy elkerülje a negatív reklámot. Welker kimagaslóan jó elkapó a mai napig a top 5-be befér. Igaz Manning előtt Tom Brady dobált neki, tehát a passzokra sosem lehetett panasza. 4 meccs a nem a világ vége és még felebezhet is, hogy él-e ezen lehetőségével nem tudom, de érdemes lenne. 

 Máris jönnek a drámai cikkek "Mi lesz Manning-el és Broncos-al?". Hát komolyan kérdem mi lenne? Mintha csak Welker lenne ott. Ráadásul Manning tipikusan olyan irányító aki sok felé szórja a labdát nem pedig mindig egy célpont felé. Vegyük is akkor át kik is vannak ott akiknek még lehet labdát dobni:

 Emmanuel Sanders

Emmanuel-Sanders.jpg

  A Steelersben 4 szezon alatt 161 elkapásból hozott 2030 yardot 11 TD-vel. Ez a statisztika nyilván nem nyugtatja meg a vadlovak szurkolóit, de azért tegyünk különbséget az akkori és a mostani helyzet között. Big Ben-nek jó esetben is 3.-4. célpontja volt. Manning-nek pedig könnyen lehet, hogy egyik kedvence lesz. Az előszezon remekül teljesített. Peyton pedig Eric Deckerből is ligaelit elkapót csinált. Én annyira nem hiszek a múlt statisztikáiban. Persze fontosak főleg az NFL világában, de pont ettől szép az amerikai foci, hogy semmi sincs kőbe vésve.

 

 

Demaryius Thomas

1390868565000-demaryius-thomas.jpg Ő azaz elkapó akit szerintem nem kell bemutatni egyetlen sportág környékére tévedőnek. Azt el kell ismerni, hogy ha nem Manning dobálna neki akkor nem biztos, hogy ebben kontextusban kerülne megemlítésre. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy istenítem Manninget mert az trendi. Nem, itt arról van szó, hogy tényleg pontos a "srác". 2012 óta hozza tőle elvárható szintet. 90 körüli elkapások 1400 hozott yard. A Peyton Era-ban egyenletes teljesítmény nyújt. Persze kulcs pillanatban gyakran elejti a labdát és rosszul futja meg az utakat, de semmiképpen sem elhanyagolható a jelenléte.