Eagles @ Redskins - Indiánok Vadásztak A Sasokra

eagles-redskins-banner.jpg

  Szombat este. Derbi hangulat. Adott két csapat melyeknél az utóbbi időben rezeg a léc. Ez az Eagles és a Redskins. Csoport rangadó. Mark Sanchez. RG3. Mondom Mark Sanchez. Ezzel igazából mindent el is mondtam róla. Az indiánok már régen kiszálltak a rájátszásért folyó küzdelemből, az Eagles esélyei jók voltak, de az utóbbi két hétben úgy néz ki, hogy ők is kiszálltak a versenyből. Mark "Clutch Interception" Sanchez megoldotta a sokat feszegetett kérdést, hogy megnyerik-e a csoportot. Nem akarta sokáig húzni halasztani a dolgot.

Nekem megmondom őszintén semmi bajom nincsen Mark Sanchezzel. Nem rossz gyerek, közepesen gyenge Jay Cutler szindrómában szenved, de legalább nem is keres 100 milliót. A tegnap esti meccsért ugyan őt is felelőssé lehet tenni, ugyanúgy mint Cody Parkey Eagles rúgót. No persze a Washington Redskins háza táján is volt elég kavarás, aztán mégis Griffin állt be. Persze ehhez az kellett, hogy az összes többi (szerintem) másodszintű irányító kiessen a sorból, ugyanis RG3-t Colt McCoy-al szemben padoztatták. Na most McCoy könyörgöm a harmadik számú irányító. Esélyt sem adtak Griffin-ek, semmit. Ki akarták kukázni, aztán most jó lett a háznál. Mind a két irányító jól játszott. Sanchez-nél kifejezetten nagy gondokat fedeztem fel a utóbbi hetekben. Méghozzá, hogy hihetetlenül köti magát a play hívásokhoz. Nem néz körül vagy ha igen nem látja az üresen maradó játékosokat. Nem képes helyes döntést hozni, felmérni a pályákat. Inkább bedobja dupla takarásba vagy még rosszabb triplába csak, hogy oda dobja ahová kell. Valakinek szólni kéne neki, hogy nem két embernek lehet csak dobni és hanem körül lehet nézni. Ahelyett, hogy pump fake királya akarna lenni nyugodtan lehet felvállalni a komoly döntéseket is. Darren Sproles nem egyszer volt teljesen üresen, Sanchez felé sem nézett, inkább erőltette a labdát Ertznek vagy Coopernek. Mondjuk az utóbbi elkapott két touchdownt. Cody Parkeyt pedig zsinórban két olyat field goalt hagyott ki amelyeket eddig röhögve berúgott, ezek közül az első egy rutin rúgás kellett volna, hogy legyen. Újoncnál azt mondom belefér, de mégis rosszkor jött elő a lámpaláza.

sanchez-fail.jpg

Az Eagles védelme az hozta szokásosat. Annak ellenére, hogy szerzik a labdákat a szezonban iszonyatosan gyenge az egység. Főleg mert a defenzív koordinátor sem tudja mit csinál. Fletchert úgy verik meg az elkapók ahogyan akarják. A sima egyszerű hétköznapi is nem, hogy egy DeSean Jackson. Mégis mit vártak? Lelassul? Elesik magától? Egyik sem jellemező rá. Régen át kellett volna vinni Boykint Jacksonra ahhoz, hogy legalább valami köze legyen valakinek hozzá. Amikor már Nate Allen-t is rá kellett állítani az elkapóra akit Fletcher fog érezhető volt, hogy baj van. Az egész szezonban ritka gyenge volt Fletcher. Eagles védelem hátul nagyon ingatag, szörnyű. Ez persze a Redskins védelmi egységére is igaz, csak nekik tegnap valahogy mégis jobban ment. Egész szezonban sérülésekkel bajlódtak és ez tegnap is látszott. Ennek ellenére elérték Sanchezt rögtön a meccs elején, ki is szedték a kezéből a labdát. Nagyon meg akarta mutatni a Washington, hogy még élnek ez úgy ahogy sikerült is nekik. Sanchez egyébként az említett hibái ellenére nem játszott rosszul. A végén azonban döntő pillanatban adta el a labdát jó formán nyert helyzet kialakítása helyett ennek köszönhette a Philly a vereséget. Robert Griffin viszont régi önmaga volt. Persze eladta ő is labdát egy erőltetett passznál, de nem volt annyira szörnyű. 220 yardot passzolt, TD nélkül. Sanchez 374 2 TD-vel és egy eladott labdával. Griffinek még bele kéne jönnie a játékba, de erre sajnos már nincs elég ideje. A futásait remekül fogták a sasok, de ez nem mondható el Alfred Morrisról akinek folyosói voltak az Eagles védelmében. A futó kiválóan teljesítette a feladatát és ez meg is hozta a kívánt eredményt a fővárosiak számára. Az Philly ezzel a vereséggel feltehetőleg ki is szállt a rájátszásért folyó harcból. Nagyon sok tényezőnek kell nekik kedveznie, hogy összehozzák. Az Indianapolis Coltsnak meg kell vernie a Dallas-t és ez még csak egy. A Coltsnak védelme nem sok van, tehát nem egy lefutott meccs. Ha a Dallas és Seattle nyernek akkor vége a sasok számára a szezonnak a jövő héten.