Ravens vs. Steelers 2014 - A Háború

url98.jpeg

 A Baltimore Ravens és a Pittsburgh Steelers. Két csapat egy divízión belül melyek igazán képesek háborút vívni egymással. A NFL második hetének első fordulója csütörtökön éjjel ezzel a rangadóval kezdődik. Nem kell túl régóta nézni az amerikai focit ahhoz, hogy ismerjük e két csapat tűztől fűtött csatáit. Két igazi rivális feszül egymásnak Baltimore-ban.

A Ravens támadóegysége igen szétesettnek látszott a nyitómeccsen a Bengals ellen. Mintha nem olvasta volna el mindenki a playbookot. Egyik ilyen jelenet volt amikor a Cincinnati zónát hívott a védelemre, Dennis Pitta-nak meg volt egy völgynyi területe, hogy megoldja. Flacco azt hittem tovább fog futni és elé dobta, de Pitta megállt és az üres területen maradt. Igen rossz volt nézni. Steve Smith Jr. annak ellenére, hogy elkapott egy 80 yardos TD passzt. A gond ezzel csak az volt, hogy szabálytalanul vitte le az őt fogó Adam Jones-t, ugyanis facemaskért zászlót kellett volna dobni. A védelem pedig nem volt az igazi. Steve Smith elsimerte, hogy "hidegen" kezdett és közölte, hogy szerinte gyorsabban kell pörögnie az elkapóknak. Előbb kell játékban rázódni mint ahogyan tették. A védelem sem látszott acélosnak a Bengals ellen. Tény, hogy nem engedtek TD-t TD-re halmozni, de nyelték a yardokat rendesen. Jimmy Smith mondta, hogy megtalálták a hibát és Steelers derbire orovosolni is fogják. A Ravensből nagyon hiányzott Webb. Végig érezhető volt, hogy a jelenlétének a hiánya. A secondary egységnek pedig a safety posztjai nagyon gyengén teljesítettek. Ennél több kell. A védelmi fal még éppen ért valamit, a linebacker sor viszont rossz döntéseket hozott.

Joe-Flacco-Uniform-600x337.jpg

 A támadó fal tette a dolgát, de Flacco annyit tökölt a zsebben, hogy nem volt választása. Ez megint egy hiba. Mintha Joe nem ismerné fel a playeket. Minden áron 25-30 yardokat akart passzolni még 4-nél is. Ez így nem megy. Van fal akkor az nem azt jelenti, hogy ott kell piknikezni, viszont azt sem, hogy kezdjen el futni amit láthatóan nem tud. A futójátékot Forsett vitte a hátán. Úgy tört át a Bengals védelmén, hogy azok azt se tudták milyen nap van. Forsettel van esély a jó futó játékra. Főleg a Steelers ellen, akiknek most nem áll minden tökéletesen.

Terrel Suggs azt nyilatkozta, hogy a Steelers - Ravens csata nem egy sima derbi. Tisztelet és gyűlölet egyaránt része.

LBell.jpg

 A Pittsburgh ezzel szemben eredményesen kezdte a szezont. Igaz náluk a védelem nagyon keményen nyelte a pontokat és éppen, hogy nyerni tudtak 30-27-re a Cleveland ellen. Ez persze nem azt jelenti gyenge lenne az offense. Ugyanis Big Ben és Antonio Brown kommunikációja majdnem tökéletes. Amit felé szórnak azt az elkapó lehúzza. Ezt be is bizonyította. Igaz tavaly nem mindig jött neki össze, de most kifejezetten jó estéje volt. Sőt mióta ő lett az első számú elkapó mintha könnyebben mennének a dolgok. Igaz a speciális egység tagjaként egy visszahordásnál igen keményen arcba talpalta Steelers punterét Spencer Lanninget. Ehhez hozzátartozik, hogy Steelers támadófalának blokkolási képessége kifejezetten jó. Le'Veon Bell-nek autópályát nyitottak amikor megfutotta a touchdownját. Ha ez a Steelers támadóegység ilyen marad akkor ez több mint hatékony lesz az igen ingatag Ravens védelem ellen. Egyik csapatnál sem lehet defense-t kiemelni. Yardokat nyelnek, rossz döntéseket hoznak, nem tömnek lukakat, zónánál nagyon nagy területeket hagynak üresen. A két támadóegység közül a Ravens-ét gyengébbnek látom a passzjáték terén. Big Ben valahogy pontosabbnak, magabiztosabbnak tűnt.A Pittsburgh győzelme a 5 másodperccel a vége előtt következett be. Miután nekimentek negyedikre, kikérték az időt és 41 yardról megküldték azt a field goalt. Semleges nézőként egy hihetetlenül jó meccset láthatott az ember, olyat amilyenre senki sem számított.

 Flacco olyan felemás.  Úgy tűnt mintha félne eldobni a labdát. A futójátékot nem szeretném megkülönböztetni. Bell már jóval többet bizonyított mint a Ravens jelenlegi futóegysége. A Steelersnél erősebbnek látom a offenzív falat, viszont a Ravensnek a defense nekem jobban összeszedettnek tűnt. Az NFL-ben jósolni szinte lehetetlen. Bármi megtörténhet főleg egy ilyen horderejű mérkőzésen. Érdekes meccs lesz, én igazi pontfergeteget várok.