Eagles @ 49ers - Gore Feltámadása

frank-gore-colin-kaepernick-nfl-philadelphia-eagles-san-francisco-49ers-850x560.jpg

 Vasárnap csapott össze az addig veretlen Philadelphia Eagles és ez eddig nem túl fényesen startoló San Francisco 49ers. A meccs rengeteg meglepetést tartogatott, az Eagles offense-t eliminálták, Frank Gore feltámadt és láttuk a sasokat védekezni. Egyszerre volt meglepő és szomorú. Az aranyásók feléledésére már nagy szükség volt, de az, hogy ennyire lenullázzák egy irányító passzjátékát, senki sem gondolta volna.

 A 49ers védelmét sokat temették amikor Bowman mellé jött Aldon Smith eltiltása és kicsit kaotikusnak is tűntek az elmúlt pár meccsen, de az gondolom senki előtt sem volt kérdés, hogy ez az egység össze fogja szedni magát. A kérdés csupán a mikor volt, amire megkaptuk a választ. Most jött el az idő. A San Fransisco remekül siettette az Eagles passzjátékát, ami olyan jól sikerült, hogy Foles képtelen volt eredményesen passzolni. Persze az Eagles falából három kulcsember hiányzik, de ez a tényeken mit sem változtat. A Frisco védői úgy nyomták össze a zsebet, mintha nem is lennének ott a falban a blokkolók. Nagyon gyenge idén a Philly fala és ennek nem csak Foles issza a levét, de az egész offense. Lesean Mccoy szenved, hogy 5 yardokat tudjon futni és ezeket is nagyon ritkán teszi meg. Frank Gore viszont visszatért az élő játékosok közé és ismételten veszélyezteti az ellenfelet. Mondjuk azt eddig se értette senki, hogy egy ilyen futót miért jegel Jim Harbaugh, de hát az ő döntéseit sokan kérdőjelezik meg. Ennek ellenére azzal, hogy Gore kiharcolta magának, hogy ismét használják valami érdemi feladatra, újra multidimenziónálissá vált a 49ers offense. Máris hatékonyabbak és kiszámíthatatlanabbak lettek. Kaepernick még mindig nem nyújtja ugyan azt a szintet amit sokan elvárnának tőle, de szerintem jól teljesít magához képest. Talán az elvárás egy picit magas az irányába a 2012-es SuperBowl óta. Frisco elsőre remekül nyitott, de aztán mintha kicsit visszaestek volna. Frank Gore 55 yardos tocuhdownja megadta a fiúknak azt a löketet amitől magukra találtak. A 49ers nagy részben futott tavaly és tavaly előtt is, ebben beleszámolom Kaepernick rohangálásait is. A futókra azt mondják 30-31 éves korukig vannak olyan formában, hogy ténylegesen veszélyt jelentsenek. Hát erre Gore papa lazán rácáfolt. A bőven 31 éves futón meg sem látszott, hogy hány éves. Kirobbanó formában volt az egész meccs alatt. Ezt a számai is bizonyítják. 119 yardot futott, 55 yardot passzoltak neki és egy TD-t hozott a konyhára. 

 A 49ersnek nagy gondokat okozott Kaepernick és a labdaeladásai. Főleg a Bears ellen amikor 3szor eladta a labdát és semmi mást nem igazán mutatott. Most viszont csak egyszer adta el. Igaz azt egyenes Malcolm Jenkins kezeibe, de mintha neki szánta volna azt a passzt. Ezt a secondary vissza is hordta touchdownra. Továbbra is tartom magam ahhoz, amit pár héttel ezelőtt írtam, hogy Sproles nélkül ez az Eagles szétesne. Nem csak azért mert kirobbanó formában játszik, hanem mert ad egy-két új lehetőséget Chip Kelly-ék számára. Nem beszélve arról, hogy leveheti a terhet bárkiről. Nem csak Mccoy-ról hanem, akár bármelyik elkapóról is. Ehhez képest a támadásoknál egyáltalán nem használták, egész meccs alatt Speciális Egység munkára volt ítélve. Szerintem nem bánta, mert visszahordott egy puntot touchdownra. Mivel Lesean-nak ritka gyengén megy mostanság a futás, ezért nyugodtan be lehetne vetni Darren Sprolest-t többször, mint ahogyan tették azt a Colts ellen. Úgy néz ki a 31 a mágikus szám a futóknál, mert Sproles-on sem látszik, hogy taposná a 3X-et. Sőt, ha hagynák nagyon sok ifjú harcost szégyenítene meg. No, de eleget ajnároztam a korábbi Saints játékost, de egyszerűen jó nézni a játékát (ha hagyják játszani).

 Colin Kapernick is sokkal jobb formában volt, mint a Bears vagy a Cardinals ellen. Annak ellenére, hogy nem igazán helyeztek rá megfelelő nyomást a második félidőben, az első két negyed során a Philadelphia meglepően jól védekezett. Sőt a secondary kifejezetten jó volt. Kapernick minimális siettetése megzavarta eléggé ahhoz, hogy eladja a labdát vagy ne passzoljon pontosan. Persze többször magára cáfolt, például amikor Stevie Johnsonnak adott egy TD-t passzt. A tapasztalt elkapó igen látványos mozdulattal, a lábujjain egyensúlyozva tartotta benn a labdát. Nem lépett ki, így érvényes lett az elkapás és a 6 pont. A védelem tette a dolgát, de hát lassan rá sem lehet nézni az elkapókra, így érthetően szinte kivédekezni sem lehetett Johnsont. A másik oldalon Jeremy Maclin a negyedik negyedbe feltehetőleg a hét elkapását produkálta amikor egy kézzel lehúzott egy igen ingó passzt két védő között. Mondjuk hozzáteszem az is meglepő volt, hogy mentek a végén a labdák felé, mert Foles olyan ritka gyengén játszott, hogy elképesztő. Darálni akarták a yardokat. Nem haladni a drive-okkal. Hívták a teljesen hatástalan, hosszú passz játékokat, aminek az eredménye az lett, hogy Foles szerencsésen eladogatta a labdát. Nem volt válasza a Phillynek a friss 49ers védelem ellen. Az offense nem is szerzett pontot a meccs alatt. Riley Cooper vagy elejtette a passzokat vagy a befuthatót nem érte be. Nagyon gyengén játszik az idei szezonban. Egyértelműen hiányzik DeSean Jackson. Jordan Matthews-ból ugyan még lehet egy komoly elkapó, de egyelőre még van hová fejlődnie. Amíg a fal nem erősödik meg, addig nincs támadójáték sem. Az Eagles lelke ez volt tavaly is. Ami kifejezetten furcsa, hogy egy kifejezetten jó Philly védelmet láthattuk tegnap este. Ha a védelem így teszi innentől a dolgát a támadók pedig képesek lesznek hozni azt, amit láttunk tőlük az első három héten, akkor a sasok nagyon veszélyes csapattá válhatnak. Ez pedig a 49ers-re is igaz. Ők ugyan már veszélyfaktorként vannak számon tartva bárki számára, de ez a renomé igen sokat sérült az elmúlt három hét során. Azzal, hogy megint erősítenek a futásba, ismét komolyan kell őket venni. A szabálytalanságok és a beugrások mind a két oldalon okoztak gondokat. A falak folyamatos holdingja és a false startok szinte terv szerint mentek. Minden esetre a 49ers úgy néz ki visszatáncolt, de még mindig veszélyes zónában mozog.

Dani beszól: Mondjuk mérkőzés előtt már jeleztem, hogy azért óvatosan ezzel az Eagles offense-zel, mert sanszos, hogy most lesznek beárazva. Jaguars, Colts, Redskins, mind a három nyeli a yardokat és a pontokat. Most mondjam azt, hogy ismét igazam lett?20121202213209.jpg