Colts vs. Eagles - A Sproles Show

Sproles-against-Colts.jpg

 Chip Kelly örülhet, hiszen az Eagles 2-0-val kezdi a szezont. Ennek ellenére sokan gondolják, hogy ez a lendület nem fog kitartani. Nem csak azért mert mind a két mérkőzésükön fordítaniuk kellett, hanem mert nem igazán nyújtja azt a formát a csapat amit vártak tőlük a tavalyi teljesítmény után. A Colts elleni győzelem is hajszálon múlt és ha nincs Darren Sproles akkor könnyen lehet, hogy nem lenne két győzelmük.

DeSean Jackson hiánya kezd meglátszani a csapaton. Riley Cooper elkapható passzokat ejt el, amit nem szokhattunk meg tőle. Tavaly amikor Maclin kiesett, ő volt a második számú elkapó és élete szezonját produkálta. Most viszont erősen jegelve van a meccseken, amikor pedig megcélozzák vagy nem kapja el vagy minimális yardokat hoz. A gond, hogy LeSean McCoy sem igazán hozza a formáját, s bár a szezon elején járunk mintha könnyebb lenne kibillenteni az egyensúlyából. Láttunk már tőle olyan meccseket ahol szétszedte a védelmet. A Colts defense egysége nem éppen a liga elit kategóriából való és ennek ellenére úgy tűnt, hogy többször állítják meg mint ahányszor kiemelkedőt produkál. Sőt vissza is tolták nem egyszer. Itt jön a gépbe a meccs embere. Darren Sproles. Akárki akármit mond, ő olyat játszott mint senki a pályán. Még a Trent Richardsont megint kijátszó Ahmed Bradshaw sem ért a közelébe a hétfő esti derbin. Beszélhetünk itt hozott yardokról, küzdelmekről a védelemmel, de a 31 éves futó úgy ment át az Indianapolis védelmén mintha azok szabadságon letten volna. Nagyon úgy tűnt, hogy Sproles nélkül az Eagles elveszettnek tűnik. Darren egyébként 19 yardos TD-t is szerzett. Ez önmagában még nem tűnik kimagasló teljesítménynek az már azonban inkább, ahogyan ezt kiharcolta magának. Emellett volt egy 55 yardos futása is. Végig elemében volt. Azt viszont nem láttuk, hogy LeSeanról levenné a terhet. Hiszen ez volt az eredeti terv egyelőre csak az egyik futó robbantotta szét a Colts védelmét.

 

 A 31 éves játékos megszégyeníti azokat a fiatalokat kiket a liga "kirobbanóan gyorsnak hív". Az Eagles támadóegységében tökéletesen helyettesíti DeSean Jackson-t bizonyos értelemben. Hiszen hozza azt ami DeSean nélkül hiányozna: a tempót. Ez egyelőre egy egyszemélyes hadjáratnak néz ki. Persze Ertz is nagyon biztos célponttá kezd válni, miközben Brent Celek inkább a blokkoló szerepét fogja betölteni. Komoly munkamegosztás van a sasoknál idén. Foles meg úgy tűnik igen nagy nyomás alatt van. Hónapok óta szerencsétlen csak azt hallja, hogy ő mennyire jó volt és mi mindent várnak el tőle. Ekkora nyomás alatt még irodai munkát sem lehet végezni nem, hogy művészien precíz passzokat adni egy amerikai foci pályán miközben minden védő játékos őt akarja letartóztatni a pályán. Foles van valami aminek vissza kell térni, amíg ez nem történik meg addig is ott lesz Darren Sproles, hogy megoldja a hiányosságot. Az, hogy ez meddig fog kitartani senki sem tudja. Ha Riley Cooper végre összeszedné magát akkor hihetetlenül hatékony lehetne ez az Eagles offense. A play hívások jók, a játékosok nem rosszak csak valami mégis hiányzik. Foles-t már nem védi olyan jó fal mint tavaly, LeSean-nak nem nyitna autópályákat és a passzok is enyhén pontatlanok. Kicsit még rázódnia kéne a fiúknak. Emellett viszont a védelem harmatgyenge. Luck eladott labdája a meccs végén nem a védelem érdeme, hanem Luck fáradtságának vagy oda nem figyelésének a végterméke. Az Eagles védelme leginkább túlélni látszott az egész meccs alatt, nem pedig dominálni. Nem is vártuk egyik védelemtől sem, hogy magas szinten teljesítsen, de a Colts Mathis nélküli gárdája engem meglepett. 

Az Eagles Darren Sproles Show képekben

A másik oldalon pedig szintén a második számú futó alkotott nagyot. Ahmad Bradshaw a hetedik éves játékos már zsinórban másodjára teljesít jelentősen jobban mint a Trent Richardson. Kettejük között azért van pár év, de Trent-ről ódákat zengtek mielőtt drafolták. Aztán látjuk, hogy nem igazán eredményes. Nem találja meg lyukakat, nem igazán vág keresztbe és olyan falakkal vállalja be az ütközést melyekkel teljes fölösleges. Ő nem egy erő futó mégis, mintha ezt képzelné magáról. Rengeteg olyan helyzet van ami off tackle kéne megoldania, kicsi kreatívan lefordulnia aztán inkább belefut a szerelésbe. Ahmad Bradshaw viszont egy kicsit hybridnek tűnik mostanra. Van sebessége, de nem az a CJ Spiller vagy Reggie Bush. Van ereje, de mégsem egy tank és emellett biztos kezű elkapónak és blokkolónak is használható. Kicsit olyan mint a multifunkciós svájci bicska McGyver zsebében melynek segítségével rágóból épít helikoptert. Bradshaw korai TD-je nem egy komplikált valami. Nem kellett hozzá egy szuper tehetséges elkapó, csak szervezett, összehangolt játék hívás ahol mindenki tudta a dolgát. Egyértelműen rá irányult a játék és ez meg is valósult. Az Eaglesnek pedig éppen ez hiányzott. A szervezett játék sokszor abból állt, hogy Foles pásztázta a zöldességet keresve egy fehér mezest. Luck-ék offense pedig mindig célpontokra épült. Volt egy egyes számú és mindig volt egy B terv is. Ennek ellenére az Eagles nyerte meg a meccset egy field goal-al, gyakorlatilag az utolsó 3 másodpercben. Ahogyan azt kell az időt kikérték. Chuck Pagano megpróbálta hibernálni az újonc rúgót és a snap előtt nem sokkal kikérte saját idejét is, de ez mit sem ért, hiszen az ifjú titán ezután is berúgta.

Bradshaw touchdownja: