2. hét - Főszerepben a sérültek

j.j.-watt-nfl-houston-texans-oakland-raiders-850x560.jpg

A második forduló is tartogatott néhány meglepetést és remek mérkőzést, de kiemelendő mennyi sérülés történt. Jön az összefoglaló.

Miami Dolphins @ Buffalo Bills 10-29

Mindkét csapat váratlan győzelmet aratott az eső héten, aki győz az remek rajtot produkál. A Bills támadó- és védőfala egyaránt tökéletes teljesítményt nyújtott. Működött a futójáték és E.J. Manuelnek is nyugodt délutánja volt. A Miami nem találta a múlt heti játékát, igaz ehhez kellett az is, hogy a múlt héten parádézó Knowshon Moreno az első futásakor lesérüljön, már vissza se tudott térni. Tannehill 1 TD passzal zárt, de legalább az látványos volt, Mike Wallace egy kézzel húzta le a labdát. Buffaloi oldalon az újonc Sammy Watkins megszerezte első TD elkapását, emellett 11 yarddal zárt. A védelem 4 sackkel és 2 labdaszerzéssel zárt, amivel simán nyertek a hazaiak. 

New England Patriots @ Minnesota Vikings 30-7

A Patriots vereséggel, a Vikings fölényes győzelemmel kezdte a szezont, de ettől még nem a hazaiak számítottak az esélyesnek. Főleg nem Adrian Peterson deaktíválása után. A helyét Matt Asiata vette át, 36 futott és 48 elkapott yarddal zárt, közte egy TD-vel. Hamar megszerezte a vezetést a Minnesota, de ezzel a mérkőzés hátralévő részére el is lőtte az összes puskaporát. A New England védelme szárnyalt, Cassel 4 eladott labdával fejezte be a mérkőzést. Emellet a szünet előtt egy blokkolt field goal után Chandler Jones szerzett touchdownt. Tom Brady szolid teljesítményt nyújtott, 149 yarddal és 1 TD átadással. De ennyi is bőven elég volt.

 

Jacksonville Jaguars @ Washington Redskins 10-41

Robert Griffin bokája az első negyedben megsérült (6 hét), a helyére szokás szerint jól szállt be Kirk Cousins (2 TD/0 INT), aki egyébként sokkal jobban illik Jay Gruden szisztémájába. DeSean Jackson is partvonalon túlra került, míg Alfred Morris 2 TD-t futott. A védelem nagyot alkotott, franchise rekordot jelentő 10 sacket értek el, ebből Kerrigan egymaga négyet. Nem irigylem Henne-t, sok munka van még ezzel a csapattal. 

Dallas Cowboys @ Tennessee Titans 26-10

DeMarco Murray 167 futott yardjával a Dallas megúszta, hogy Romonak sokat kelljen vállalnia, így viszonylag sima győzelmet arattak. Meglepetésre a védelem is elkezdte a szezont, főleg McClain volt elemében (1 INT, 1 sack), a Titans halovány teljesítményt nyújtott, Locker kétszer szórta el a labdát. Egyedül Delanie Walkert érdemes kiemelni, 142 yard, 1 TD. Mindkét csapat 1-1-el áll. 

Arizona Cardinals @ New York Giants 25-14

Carson Palmer nem tudta vállalni a játékot, így Drew Stanton irányított, méghozzá egész jól, mert bár TD átadása nem volt, de vigyázott a labdára. A futójáték működött, a védelem pedig 4 labdát szerzett. Eli Manning jobb volt mint a Lions ellen, most csak kétszer adta el a labdát, amiből minimum az egyik nem az ő hibája volt. A különbség a speciális egységek között is nagy volt, míg Ted Ginn Jr. 71 yardos punt után visszahordott touchdownt szerzett, addig Demps hasonló helyzetben elvesztette a labdát és a lehetőséget a fordításra. 

New Orleans Saints @ Cleveland Browns 24-26

Hoyer 85 yardos drive-ot vezetett az utolsó percekben, ezzel megteremtve a lehetőséget Cundiffnak a mezőnygólhoz. Cundiff belőtte, 2004 óta először nyerte meg hazai nyitó mérkőzését a Browns. Hoyer megbízhatóan játszott, a rookie futópáros pedig termelte a yardokat. Tavaly Rob Ryan egy elég jó védelmet épített fel New Orleansban, de az első 2 meccsen ebből semmi nem látszott. Brees sem villogott, egyedül a futójáték működött. A Saints 0-2-vel áll, és ha megnézzük az NFC-t nem kell nagy jóstehetség megmondani, hogy csak csoportgyőztesként van esélye a playoff részvétel kiharcolására. Ráadásul Ingram eltörte a kezét, nagyjából egy hónapot lesz kénytelen kihagyni. 

Atlanta Falcons @ Cincinnati Bengals 10-24

Két győztes csoportrangadóról érkeztek a csapatok, ami egy jó mérkőzést sejtetett. Ehhez képest gyakorlatilag az történt, amit a Bengals akart. Annak ellenére, hogy A.J. Green a mérkőzés elején lábujj sérülést szenvedett, ez a támadójátékon nem látszott. A Bernard-Hill páros elég ütősnek érkezik a jövőre nézve, Sanu pedig nem csak az elkapásokban jeleskedett, hanem dobott egy 50 yardos átadást is. Matt Ryan meg sem közelítette a múlt heti formáját, háromszor adta el a labdát. A Bengals védői folyamatosan nyomás alatt tartották, ahonnan újabb fejsérülést szenvedett Burfict.8087912.jpg

Detroit Lions @ Carolina Panthers 7-24

Cam Newton felépült sérüléséből és győzelemre vezette csapatát. Sokáig a védelmekről szólt a mérkőzés, mind a két irányítót négyszer vitték földre, a Panthers Greg Hardy nélkül is brutális  defense benyomását keltette. A Lions pedig inkább emlékeztetett a Jim Schwartz vezette tavalyi csapatra, kihagyott field goalok, elejtett labdák, 2 elvesztett fumble és buta szabálytalanságok. Második félidei játékával a Carolina simán nyert és eddig hibátlan.

St. Louis Rams @ Tampa Bay Buccaneers 19-17

A két, vereséggel kezdő csapat mérkőzésének legemlékezetesebb eseménye az volt, amikor villámlás miatt 51 percig állt a játék. A Rams harmadik számú irányítója, Austin Davis először volt kezdő, amit jó játékkal hálált meg. A túloldalon McCown futott egy TD-t és eladott egy labdát. A St. Louis blokkolt egy mezőnygólt, ez a végén kellett a győzelemhez. Nagyjából ennyit erről a meccsről. 

Houston Texans @ Oakland Raiders

Szegény Derek Carr próbálkozott tisztességesen, de az elkapói ma nem voltak a segítségére (1 TD/2 INT), könnyű labdákat ejtettek el, James Jones egy playen belül kétszer vesztette el a labdát. A Texans már 27 ponttal is vezetett, közte J.J. Watt TD elkapásával. A pályán lassan már nem lesz olyan pont ahol ne bukkanna fel a liga egyik legjobb védője. Raiders, 1/1?

New York Jets @ Green Bay Packers 24-31

A Jets 18 pontos előnyt adott le, vagy a Packers 18 pontos hátrányból fordított. Nézőpont kérdése, mindenesetre tény, hogy Rodgersék borzasztóan kezdték a meccset, az első playből sikerült rögtön egy fumble-t összehozni. Ezt követően Jordy Nelsonnak köszönhetően - karriercsúcsot jelentő 209 elkapott yard - átvette az irányítást a Green Bay és fordított. A mérkőzés legérdekesebb jelenete 5 perccel a vége előtt történt, a Jets 7 pontos hátrányban az ellenfél 37 yardos vonalán, 4&4. Geno Smith TD passzt ad Kerleynek, azonban a play előtt a támadó koordinátor időt kért, amit egyébként csak a vezetőedző tehetne meg. A playt visszafújták, egyenlíteni természetesen már nem sikerült. Nagy hiba. 

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos 17-24

Előzetesen sima hazai győzelemre lehetett számítani, Jamaal Charles és Eric Berry sérülése után pedig végképp. Ehhez képest nagyot küzdött a meggyengült Chiefs, végig látótávolságban voltak. Manningék ismét az öltözőben maradtak a szünet után, csak 3 pontot értek el. Alex Smith célpontok hiányában nagyot küzdött, aminek eredményeként  2 yard választotta el őket az egyenlítéstől. A rossz hívásoknak (is) köszönhetően nem sikerült bevinni a labdát, így nyert a Denver. 

Seattle Seahawks @ San Diego Chargers 21-30

3 év után először kapott ki 7 pontnál nagyobb különbséggel a címvédő, Riversék megmutatták, hogy a Seattle nem verhetetlen. Antonio Gates 3 TD-t szerzett, ami egészen elképesztő ez ellen a védelem ellen. A Seahawks támadói alig voltak a pályán, a kulcsfontosságú helyzetekben a fal nem tudta megvédeni Wilsont, Lynchet megfogták, így nem sikerült egyenlíteni. A védelem sem a futás, sem a passz ellen nem muzsikált, persze temetni nem kell őket, de jövő héten ennél lényegesen több kell a SB visszavágóján. 

hi-res-ebb4beef4e04a85151769ca49fafd83d_crop_north.jpg

Chicago Bears @ San Francisco 49ers 28-20

Múlt héten utaltam rá, hogy ne vonjunk le nagy következtetéseket a San Francisco dallasi győzelméből és igazam lett. Nem sikerült jól a Levi's stadion debütálása, parádés negyedik negyedbeli játékának köszönhetően nyertek a macik. Pedig a mérkőzés álomszerűen kezdődött a 49ers rajongói számára a második negyedben már 17-0-ra vezettek, ezt követően azonban érthetetlen módon megtorpantak. Kaepernick sem találta a helyét (1 TD/3 INT), összesen négy labdavesztése volt. Cutler tökéletesen játszott, 4 TD, ebből 3 Brandon Marshallnak. Sajnos Charles Tillmannek tricepsz-szakadás miatt véget ért a szezonja.  

10203650.jpg