Fantasy Football - Draft vagy Kitartás

 nfl_fantasy_football_banner.jpg

 Gondolom nem vagyok egyedül a Fantasy Football mániámmal. Sokan vannak úgy vele, hogy csinálnak sok csapatot, hogy aztán mindenki meglegyen. Nekem is van rengeteg de leginkább azért, hogy haverokkal legyen pár liga ahol benn vagyunk és egymásnak ronthatunk kis csapatainkkal. Eljött a második hét és vannak akik most lendülnek bele igazán, hiszen már eltelt egy hét láttunk ezt-azt és le is lehet vonni némi következtetést.

Nem régiben még arról is cikkeztek, hogy az irodákban romlik a produktivitás a Fantasyk miatt. Ezt meg aztán végképp nem kétlem. Lássuk akkor kiket draftol most nagyon a jó nép:

Matt Ryan - QB - Atlanta Falcons

Ryan hihetetlen Fantasy pontokat produkált a szezonnyitó meccsen a New Orleans ellen. Az, hogy ezt mennyire tudja megismételni már a jövő zenéje. Ám ne nagyon számítsunk arra, hogy elviszi a hátán a Fantasy csapatunkat. Ryan egy nagyon jó irányító, de ne akarjunk tőle folyamatosan 30 pontokat látni.

 

Matthew Stafford - QB - Detroit Lions

A valóságban a labdaeladások királya, de ugyanígy lehet olyan meccse is ahol legyőzhetetlennek tűnik. Stafford Fantasyba jó pontokat szokott hozni, a baj akkor van ha elkezdi erőltetni azokat a passzokat amik nem mennek neki és eladja 2-3 alkalommal a labdát. Eddig jól teljesített egy igen gyenge Giants védelem ellen, kiderül, hogy mit tud a Carolina ellen. Óvatosan a kezdetéssel.

 

Knowshon Moreno - RB - Miami Dolphins

Moreno gyakorlatilag egy tank. Mozog és megy előre aztán viszi magával a védelmet. Ezt csinálta Denverben és ezt csinálja most Miamiban. Azt sajnálom, hogy róla én is meg-meg feledkeztem pár csapatomban. Moreno az akit nem mindenki fog drafolni meg igen alacsonyan van rangja. Viszont nagyon ráépül a delfinek futójátéka. Lamar Miller jó csak nagyon fiatal. Az igazi harcos az Moreno, aki küzd a yardokért.

 

Kelvin Benjamin - WR - Carolina Panthers

Én a draft óta Kelvin Banjamin lázban égek. Szerintem eszméletlen tehetséges, ha simán csak a fizikai adottságait nézzük még akkor is. Emellett viszont harcol a yardokért, küzd a védőkkel tehát nem csak fut és nyújtja a kezét. Az utakat még nem úgy futja meg ahogyan kéne neki, de hát újonc. Newtonnak nem nagyon lesz rajta és Olsenen kívül más célpontja.

 

Antonio Gates - TE - Chargers

A tight end Rivers egyik legmegbízhatóbb célpontja. Szeret neki dobálni labdákat. Biztos tervnek tűnik és nem nagyon draftolják. Sérülés veszélye mindenkinél fönn áll, de ha nem tudunk elhozni egy Julius Thomast vagy Vernon Davis esetleg Gronkról is lemaradunk, tehát ezek nagy célpontok megszűnnek akkor nyugodtan menjünk rá Gates-re. Várhatunk vele a későbbi roundokig is, senki se fogja elvinni.

 

Emmanuel Sanders - WR - Broncos

Ha minden jól megy akkor Welker egy darabig nem lesz még a Broncos-nál aktív. Addig viszont Sanders annyi labdát fog kapni, hogy pofátlanság lenne nem elvinni egyik későbbi körben. Szintén egy olyan játékos akire érdemes benevezni, veszíteni maximum akkor fogunk ha megsérül. Az pedig mindenkinél megtörténhet.